Vali İbrahim Akın, aile içi şiddetin önlenmesi için yürütülen farkındalık çalışmaları kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ‘Huzurlu Aile, Mutlu Çocuk’ temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri kabulünde konuşan Vali İbrahim Akın, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında öğrenciler arasında yarışma düzenlenmesinin bu konudaki mücadeleye önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Bugünün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu hatırlatan Vali İbrahim Akın, “Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de önemli çalışmalar yürütülmektedir. Hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz bir konu olan kadına yönelik şiddeti önlemek için topyekûn bir mücadeleye ihtiyaç var. Öğrenciler arasında yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum.” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu ile okul müdürleri ve öğrenci ailelerinin de hazır bulunduğu program, Vali Akın tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)