Kırşehir ili ile Aksaray Sarıyahşi ilçesi, Ankara Evren ve Şereflikoçhisar ilçeleri arasında ulaşımın rahat sağlanması ve mesafenin kısaltılması amacıyla Hirfanlı Barajı üzerine yapılan köprünün açılması neticesinde Sarıyahşi halkının Kırşehir ili ile önceden var olan ticari ve kültürel faaliyetlerinde belirgin bir artış olduğu gözlemleniyor. Bunlardan birisi de geçtiğimiz Salı günü Sarıyahşi Kızılırmak İlkokulu'nda düzenlenen Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlama programı oldu.

Yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 17 Mart 2015 Salı günü de Aksaray ili Sarıyahşi ilçesinde düzenlenen etkinlikte Kırşehir Şair ve Yazar-lar Derneği (KIYŞAD) üyeleri Çanakkale Zaferi'nin ruhuna yakışan birbirinden güzel türküler söyleyip şiirler okuyarak Sarıyahşi halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

20150317_202306 copy
Sarıyahşi Kızılırmak İlkokulu'nda saat 19.00'da başlayan gecede programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürüm Bülent Altuğ, "Gençlerimize mutlaka Çanakkale ruhunun verilmesi gerektiğini, bu görevin eğitimciler olarak bizlerin üzerinde olduğunu ve tüm öğretmen arkadaşlarımın bu ruhu taşıdıklarına inanıyorum. Çünkü birlik ve beraberliğimiz için bugün Çanakkale ruhuna o günkü kadar ihtiyacımız vardır" dedi.
İlk olarak sahneye davet edilen KIYŞAD üyesi Hikmet Şentürk günün anlam ve önemine uygun birbirinden güzel "Eledim Eledim ve Asker Ağam Gelse" türkülerini söylemesi tüm seyircileri ve özellikle asker ailelerini duygulandırdı. Ardından sahneye gelen KIYŞAD Başkanı Zübeyde Gökbulut yapmış olduğu kısa bir konuşmanın ardından okuduğu şiirleri ile salonu coşturdu. Özellikle Seyit Çavuşu anlatan "Söyle Koca Adam" şiiri izleyicilerden büyük alkış aldı.
Gecede KIYŞAD üyesi Ayşe Tekin de söylediği güzel eserleri ile konukların manevi duygularını bir kez daha coşturdu. Özellikle programın yapıldığı okul olan Kızılırmak İlkokulu adına birde "Kızılırmak Yeşilırmak" türküsünü söylemesi programa ayrı bir renk kattı.

"Size Selam Getirdim" şiirinden iki dörtlükle giriş yapan Bekdikli Halk Ozanı ve KIYŞAD üyesi İbrahim Düğer'in ismi anons edildiğinde salondan büyük bir alkış koptu. Günün alam ve önemine uygun "Çanakkale Tufanı" ve bu vatanın hangi şartlarda kazanıldığını, birlik beraberliğimizin önemini, bu milletin et ve tırnak gibi olduğunu, ayrılmaya asla müsaade edilmeyeceğini anlatan Düğer, "Kökümüz Çınar" şiirini okuyarak salondan büyük bir alkış aldı.

Daha sonra sahne alan KIYŞAD üyesi Ertuğrul Öcal kendi yakınlarından biri olan ve Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Abdullah oğlu Süleyman'ın annesinin duygularını anlatan ve kendisinin yazıp bestelediği "Bekler Dururum" adlı eserini salonu inletircesine seslendirirken tüm seyircileri duygulandı.

Altıncı sırada kürsüye davet edilen KIYŞAD üyesi ve Kızılırmak İlkokulu Müdürü olan Mustafa Ünsal da Çanakkale Şehitleri için yazmış olduğu "Çanakkale Sevdası" adlı şiirini büyük bir coşku ile okuyarak izleyenlerin beğenisini kazandı.

Son olarak sahneye davet edilen ve KIYŞAD üyesi olan Sayın İdris Altuner sahneye çıkması ile salondan bir alkış tufanı daha koptu. Programa kısa bir konuşma ile başlayan Altuner de birbirinden güzel bestesi kendisine ait olan "Geriye Dönmediler" ve anonim olan "Kışlalar Doldu Bu Gün" adlı eserleri seslendirerek unutulmaz bir geceye imza attı.
KIYŞAD üyesi ve Kızılırmak İlkokulu Müdürü olan Mustafa Ünsal, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlama programı dolayısıyla gazetemize yaptığı açıklamada, "Bu gecenin organizasyonunda bizlere destek olan Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal'a, salonun ses ve ışık düzenini sağlayan "Güner Elektronik" sahibi Serdar Güner'e ve ekibine, bizleri bu anlamlı gecede yalnız bırakmayan Sarıyahşi halkına teşekkür ediyorum" dedi.