Şehrimizdeki Cumhuriyet İlkokulu’nda uzun yıllar Müdürlük ve Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan ve 2000 yılında emekliye ayrılan Bayar Aslan uzun süredir çalışarak hazırladığı öykülerinden oluşan eserlerini ve şiirlerini iki ayrı kitapta topladı. 
1948 yılında Kırşehir Yağmurlu Büyükoba Köyünde dünyaya gelen ve 5-6 yaşlarında Kırşehir’e taşınıp eğitimini burada tamamlayan Bayar Aslan, 1966 yılında Kırşehir Öğretmen Okulu’ndan mezun olarak Ağrı ilinde öğretmenliğe başladı. Kırşehir’de bazı köylerinde ve uzun yıllar öğretmenlik ve ardından Cumhuriyet İlkokulu’nda 8 yıl beden eğitimi öğretmenliği yapan Bayar Aslan, 4 yıl da aynı okulda müdürlük yaptı. 
Daha sonra yurt dışı görevi için Belçika’ya giden Bayar Aslan 6 yıl gurbette çalışan işçi çocuklarına eğitim verdi. Tekrar yurda dönen Aslan, Ankara Altındağ H. Naci Mıhçıoğlu okulunda 10 yıl müdürlük görevinde bulunduktan sonra 2000 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı.
Halen Ankara’da yaşayan Bayar Aslan, “Yaşamın renkleri” adlı öykü kitabını yayınladı. Öykü kitabıyla ilgili konuşan Aslan, “Mesleğim gereği halk ile hep iç içe yaşadım. Bu köyde ilçe, şehirde böyle oldu. Türk halkının çok ince bir zekaya sahip olduğunu da daha iyi gözlemleme şansım oldu. Yaşanmış o kadar ilginç olaylar duyup şahit oldum ki kitaplara sığmaz. Okuyacaklarınız yalın öyküler değil, yaşanmışlıkların derlenip toplanıp belgelendirilmesidir. Hemen hepsi gördüklerim, duyduklarımdır, anlatılanlardır, yaşanmışlıklardır. Bana düşen görev size aracı olmaktır. Zaman zaman kendi duygularımın da fazlaca karışıp şekil verdiği bu anı öyküleri siz değerli okuyucu dostlarıma sunmakla büyük bir mutluluk yaşıyorum” dedi.  
“Bahçem” adlı şiir kitabını da değerlendiren Bayar Aslan, “Öğrenciliğimden beri şiire ilgim hep vardı. Zaman buldukça amatörce karaladıklarımın epeyce biriktiğini görünce şiir sever dostların da desteği ile bu çalışmaları kitaplaştırmak istedi. Bu şiir Bahçem sanki bir duygu tarlası. Bu duyguların çeşit çeşit ürünleri var bu Bahçede. Kendi ellerimle, kendi hislerimle, kendi duygularımla yeşerttiğim bu ürünler sevgili dostlara küçük bir ikramımdır” diye konuştu.
Bayar Aslan, yayınladığı “Yaşamın renkleri” adlı öykü kitabı ile “Bahçem” adlı şiir kitabından birer tanesini de gazetemiz İmtiyaz Sahibi Salih Güner’e takdim etti.
Salih Güner de, Bayar Aslan’ı kutlayarak, bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlikler diledi.  (HABER: BEYHAN BALLI)