Bir süredir hastalığı nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Çiçekdağlı ünlü bozlak ustası hemşehirimiz Dursun Uçar, hayatını kaybetti.

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçemizin nüfusuna kayıtlı olan Uçar, ölümüyle birlikte sevenlerini de derinden üzdü.  Acı haberi yeğeni Tahir Uçar sosyal medya hesabından “Dursun amcamı kaybettik” paylaşımıyla duyurdu.

9 yaşındayken eline aldığı sazı bırakmayarak tezene ustaları Muharrem Ertaş, Hacı Taşan ve Neşet Ertaş’tan esinlenerek çalıp söyleyen Dursun Uçar, tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde bütün çabalara rağmen kurtarılamayarak 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kırşehir abdal müziğinin has icracılarından Muharrem Ertaş’tan, Neşet Ertaş’tan ve Hacı Taşan’dan el alan ve gara suratlı lakabı ile tanınan Kırşehir Çiçekdağlı Halk Ozanı Dursun Uçar’ın vefatı ailesi, sevenleri ve müzik camiasını derinden üzdü.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Dursun Uçar’ın vefatının ardından bir açıklama yaparak, Bozkır türkülerinin usta isimlerinden Dursun Uçar'ın vefat haberini öğrendim. Dursun Uçar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Dursun Uçar’ın cenazesi dün Kırıkkale Merkez Nokta Camiinde kılınan ikindi namazına müteakip toprağa verildi.

“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve müzik camiasına başsağlığı dileriz. (HABER: BEYHAN BALLI)