ABDAL Ateşi topluluğuna koreografi ve müzik eğitimi veren Levent Demiryolu Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'ın ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan'ın destekleriyle kurulan Neşet Ertaş Davul Zurna Topluluğu çalışmalarını sürdürüyor.
65 kişiden oluşun kurulan Neşet Ertaş Davul Zurna Topluluğu ilimizi ülke içinde ve yurt dışında temsil edecek.
Neşet Ertaş Davul Zurna Topluluğu’nun çalışmalarını yakından takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, “Bizleri temsil edecektir profesyonel hocalar eşliğinde çalışmalarını sürdürmektedir. İlk gösterisini Neşet Ertaşı Anma ve Abdal Şöleni’nde yapacaktır” dedi.
Kırşehir'de, Abdal kültüründen gelen ustaların "Abdal Ateşi" adını vererek oluşturduğu davul zurna topluluğu, sahnelerde yer almaya hazırlanıyor.
Davul zurna ekibini oluşturan 25 davulcu ve 25 zurnacının azimli ve istekli bir şekilde çalışmalara katılıp ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Kırşehir Ahi stadyumunda koreografi ve müzik eğitimi veren Levent Demiryol her hafta topluluk üyeleriyle bir araya gelerek çalışmalarını en iyi şekilde ve sistemli bir şekilde ilerlettiğini söyledi.
İftar saatinin geçmesi üzerine stadyumdan gelen davul zurna sesleri Kırşehir Kent Pakta oturan halkın ilgisini çekmeyi başardı.
Kent Parktan Stadyuma giden vatandaşlar meraklı gözler ile topluluğun gösterisine bakıyorlardı. Stadyumda bulunan vatandaşlardan Gülbahar Sönmez yaptığı açıklamada "Ben 2 yıldır Kırşehir’deyim ama ilk defa böyle bir gösteri ile karşılaştım ve ilgimi çok çekti bizde arkadaşlarımızla izlemeye geldik. Çünkü sesler Kent Parka o kadar güzel geliyor ki sanki bizleri davet ediyor gibi.
İftardan sonra çıkmamız bu sefer bizim için iyi oldu. Güzel bir çalışma izledik. Davulcuların davulları ile yaptığı danslara hayranlıkla bakıyoruz. Bir ekip çalışması olduğu için ses de görüntüde güzel geliyor. "dedi.
Abdal Ateşi topluluğuna şans dileyen vatandaşlar güzel bir iftar sonrası gösteriye şahit oldular.
(HABER: SALİH GÜNER)