Yıllardır sadece isimlerinden bahsederek övünmeye çalıştığımız Kırşehir'in Türk büyüklerinden biri olan Cacabey Ankara'da Ahi Medya adıyla prodüksiyon hizmeti veren Kırşehirli hemşehrimiz Murat Köksal tarafından belgesel olarak ekranlarda boy gösterecek.
1993 yılından bu yana bir dizi, sinema, klip ve belgesel gibi çok sayıda projenin ışık şefliğini yapan Murat Köksal bu kez yapımcı olarak Kırşehir'in tanıtımına büyük katkı sağlayacak Cacabey belgeselinin çekimleri için sevdası Kırşehir'de “motor” dedi.
Yapımcılığını hemşerimiz Murat Köksal'ın yaptığı Cacabey belgeselinin aynı zamanda senaryosunu da yazmakta. Yönetmenliğini Oktay Aydın, görüntü yönetmenliğini Mehmet Serkan Gökalp yaparken canlandırmalarda Devlet Tiyatro oyuncuları ile Almira Tiyatro oyuncuları yer alacak.
Yapımcı Murat Köksal yapmış olduğu açıklamada "Hiç bir zaman kopmadığı memleketin Kırşehir'de bir gün Kırşehir'in değerlerinin belgeselini çekmek için hayalinin hiçbir zaman sona ermediğini, o hayali gerçekleştirmek için kolları sıvadığını, doğduğumuz topraklara aşık doyduğumuz topraklara da minnettarız" diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
"Doğup büyüdüğüm Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Dalakçı köyünü ilkokulunu, Mucur Ortaokulunu Kırşehir büyükleri Şeyh Edebali, Süleyman Türkmani, Aşıkpaşa, Yunus Emre, Ahmedi Gülşehri, Ahi Evran'ı, Cacabey'i, Yine Kırşehir adıyla isim yapmış olan aramızda olan ya da olamayan sanatçılardan, Aşık Said, Muharrem Ertaş, Ali Çekiç, Şemsi Yastıman, Neşet Ertaş, Bahri Altaş, Tufan Altaş, Ekrem Çelebi, İsmail Altunsaray, Nedim Güzel, Abdullah Gündüz, Yılmaz Köksal, Emel Taşçıoğlu, Zeynep Cihan, Emine Ata, Yeşim Köksal'ı unutmadım unutamam da. Bu değerlerimize sahip çıkalım.
“Bugün hayatta olmayanlardan Kırşehir'in tanıtımına katkı sağlayacağından emin olduğumuz Cacabey'in belgeseli ile başladık. Yukarıda isimlerini saydıklarımdan hayatta olanlara gelin bu kez sahip çıkalım. Bugün bizim yaptığımız bu projeye sahip çıkan Kırşehir Valisi sayın Necati Şentürk gibi, Kırşehir Belediye Başkanı sayın Yaşar Bahçeci gibi, T.C. kültür ve Turizm Kırşehir İl Müdürü sayın Yıldız Eraslan ve müdür yardımcısı sayın Eyüp Temur gibi, Ahi babamız Mustafa Karagüllü ve Eşi İsmet hanım gibi, Ahi Evran Üniversitesinden Dç. Dr. Nihat Arıkan gibi ve en önemlisi bakanlığımız yaptığı gibi yaşayan değerlerimize sahip çıkalım."
Cacabey belgeselinin yönetmenliğini yapan Oktay Aydın da yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Farklı bir şehir evliyalar şehri kim nasıl ve nerde yardımcı olabilirim diyen insanlar topluluğu ile dolu bir şehir. Bu hafta Cacabey ile ilgili geniş çaplı çekimlerimiz röportaj düzeyinde bitirdik. Önümüzdeki günlerde canlandırmaların olacağı çekimler için tekrar Kırşehir’imize gelerek çekimlerimizi sonlandırarak onuncu ayda T.C. Kültür ve Turizm bakanlığına projemizi teslim etmeyi planlarken sizin şahsınızda tüm destekçilere sonsuz şükranlarımı sunar, en yakın zamanda Diğer Kırşehir’in Türk büyüklerinin belgeselini de yaparız" dedi. (HABER: GÜLNAZ CEYLAN)