Kırşehir'in tanıtımına katkı sağlayacak Cacabey belgeselin çekimleri 10 günlük çalışmaların ardından tamamlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapımcılığını Kırşehirli Murat Köksal'ın yaptığı belgesel, Kırşehir'de Selçuklular Dönemi'nde yaşayan ve Sultan Keyhüsrev zamanında Kırşehir Emiri olarak görev yapan Nurettin Cibril Bin Cacabey'in hayatını ve yattığı yeri konu alan Cacabey Gökbilim Medresesi'ni konu alıyor.
Küçük yaşta üstün yetenekleri ile devrin önde gelenlerinin dikkatini çeken ve Kırşehir Emiri olarak atanan Cacabey tarafından 1272 yılında yaptırılan ve uzay çalışmalarıyla dikkat çeken Gökbilim Medresesi ile ilgili ilk kez belgesel hazırlandı. Günümüzde cami olarak kullanılan Cacabey Medresesi ile ilgili belgesel çekiminin tamamlandığını belirten Kırşehirli Yapımcı Murat Köksal, "Belgeselin çekiminin yönetmenliğini Oktay Aydın'ın, görüntü yönetmenliğini Mehmet Serkan Gökalp'ın, senaryosunun da kendisi tarafından yazıldığını belirtirken, canlandırmalarda Kamer Deveci, Ufuk Cengiz ve devlet tiyatro oyuncuları gibi birçok değerli isim görev yaptığını, umarız, bu çalışma gelecek nesillere ışık olur" dedi.
Ankara'da Ahi Medya adıyla prodüksiyon hizmeti veren ve 1993 yılından bu yana dizi, sinema, klip ve belgesel gibi çok sayıda projenin ışık şefliğini yapan Murat Köksal, sözlerine şöyle tamamladı:
"Cacabey belgeselinin senaryosunu da ben yazdım. Yönetmenliğini Oktay Aydın ve görüntü yönetmenliğini Mehmet Serkan Gökalp yaptı. Canlandırmalarda Devlet Tiyatro oyuncuları ile Almira Tiyatro oyuncuları yer aldı. Kırşehir'in tanıtımına büyük katkı sağlayacak Cacabey Medresesi belgeseli yakın zamanlarda ekranlarda boy gösterecek. başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün Projeye Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, Kırşehir Kültür ve Turizm Kırşehir İl Müdiresi Yıldız Eraslan ve Müdür Yardımcısı Eyüp Temur, Ahi Baba Mustafa Karagüllü ve eşi İsmet Sevinç Karagüllü, Ahi Evran Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nihat Arıkan önemli desteklerde bulundular. Belgeseli, onuncu ayda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teslim etmeyi planlıyoruz." (HABER MERKEZİ)