KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk:
“Bu bayramın ev sahibi Kırşehir, asıl sahibi esnaftır, halktır”

Pazartesi günü başlayacak ve 19 Eylül’e kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak olacak olan 34.’sü Ahilik Haftası, Ahiliğin Merkezi Kırşehir’de Pazartesi günü  başlıyor. 
Pazartesi günü  Cacabey Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayacak olan kutlamalar, çeşitli programlar ve konserler ile devam edecek.
Ahilik Haftası’nın festival havasında geçeceğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası Kutlamalarımızı yapacağız. Bu yılı Ahi Evran Yılı olarak seçen Sayın Cumhurbaşkanımız da Ahilik Haftası Kutlamalarında Kırşehir’e gelecek. Buradan esnafımıza ve vatandaşlarımıza sesleniyorum. Cumhurbaşkanımızın geleceği 16 Eylül Perşembe Günü’ne Kırşehir’de bayram varmış gibi hazırlanalım. Meydandaki o coşkuyu yansıtalım. Siyaset gütmeden bir araya gelelim ve şehrimizin birlik ve beraberliğini gösterelim” dedi.
Bu bayramda kırgınlıkları ve kızgınlıkları bir kenara bırakarak, bu haftaya Kırşehir meselesi olarak yaklaşılması gerektiğini belirten Başkan Bahamettin Öztürk. Yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 
“Pandemiden dolayı zor zamanlar geçiren esnafımız için de bayramımızın hayırlı geçmesini umuyorum. Bu bayramları ne kadar dolu dolu geçirirsek o kadar şehrimize faydası olur. Şehrimizin kültür turizmi de bu coşkudan faydalanır. 
“13 Eylül Pazartesi günü etkinliklerimiz başlıyor. Cumartesi Günü davul zurna eşliğinde esnafımızı kutlamalara davet edeceğiz. Pazartesi günü de çelenk sunumu ve kortej yürüyüşü ile etkinliklerimize başlayacağız. Büyük bir heyecanla Ahilik Bayramı’nı yaşatmak istiyoruz. 81 ilin birlik başkanı, 13 federasyon başkanı, devlet büyüklerimiz, bürokratlar şehrimizde bir araya geliyor. Bu bayramın ev sahibi Kırşehir, asıl sahibi esnaftır, halktır. Bayramımıza sahip çıkmalı ve Kırşehir’in misafirperverliğini göstermeliyiz. Ahiliği önce Türkiye’ye sonra Dünyaya tanıtmalıyız.
“Ayrıca 15 Eylül Çarşamba günü Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmamız var. El lezzetine güvenen herkesi yarışmaya davet ettik. Müracaatlar 10 Eylül Cuma günü sona erdi.  Bu yarışma ile hem vatandaşlarımız özgüvenlerini tazeleyecek hem de Kırşehir’in unutulmaya yüz tutmuş yemekleri hatırlanacak. Birliğimiz olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası boyunca vatandaşlarımıza Ahi Pilavı, Ahi Helvası ve Şerbet ikram edeceğiz.
“Bu bayramı ben değil biz olarak geçireceğiz. Kırgınlıklarımızı ve kızgınlıklarımızı bir kenara bırakarak, bu haftaya Kırşehir meselesi olarak yaklaşmamız gerekir. Birlik ve beraberlik içinde festival havasında bir bayram geçireceğimizi umuyorum.”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 16 EYLÜL'DE KIRŞEHİR'E GELİYOR
34.'sü düzenlenecek olan Ahilik Haftası kapsamında büyük bir aksilik olmazsa 16 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırşehir'e gelecek. Partisinin yeni il binası açılışını gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitap etmesi de bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'e en son 2016 yılında Ahilik Haftası Programları için katılmış ve Şed kuşatma törenine katılmıştı. (HABER: BEYHAN BALLI)