“Kırşehir Belediyesi Soner Demirbaş’la Şiir Atölyesi” 4 Aralık 2021 Cumartesi günü açılıyor.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden beri Kırşehir’in her alanda gelişimi noktasında projeleri ve çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getirdi. 
Başkan Ekicioğlu, kültürel besinden payını almayan toplumların gelişiminin her zaman bir eksikliği taşıyacağını belirterek, Belediye olarak kültür, sanat, edebiyat alanında da birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti.
Başkan Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu şair yazar Soner Demirbaş’ın organize ettiği ve şiirle ilgili birçok konunun ve çalışmanın işleneceği Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’nin Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde 4 Aralık 2021 Cumartesi günü çalışmalarına başlayacağını söyledi.
Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi kurucusu Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu şair yazar Soner Demirbaş da Şiir Atölyesi’nde şiirden, insandan ve hayattan yana bütünsel bir bakış açısıyla çalışma yaparak Kırşehir’in kültür edebiyat ortamının gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti.
Demirbaş, Şiir Atölyesi’ne katılacak olan etkin öznelerle birlikte Divan Şiiri, Halk Şiiri ve Modern Şiir örnekleriyle şiire dahil olan konuları inceleyerek günümüz Modern Şiir üzerine yoğunlaşacaklarını belirtti.
Şiir Atölyesi’nde esin, imge, şiir dili, kelime, biçim, biçem, metafor, yüzey yapı-derin yapı vb. konularda çalışma yapmayı amaçladıklarını ifade eden Demirbaş, söz ve anlam sanatları; biçim ve içerik arasındaki diyalektiğin anlaşılması konusunda da pratik çalışma yürüteceklerini belirtti.
Demirbaş, Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’ne dahil olan katılımcılarla birlikte ilerleyen süreçlerde imza günleri, söyleşiler ve şiir dinletileri de yapacaklarını belirterek edebiyat alanında üretimde bulunmak isteyenlerle, ücretsiz olarak çalışmasını yürütecek olan Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’ne başvuruların devam edeceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)