Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç ile birlikte siyasetçi yazar Barış Yarkadaş'ın “Cumhuriyetimizin kazanımları, günümüz ekonomi siyasetinin açmazları ve çıkış yolları” üzerine yaptığı söyleşiye katıldı.
10 Aralık 2021 Cuma günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde saat 19:00’da başlayan söyleşide konuşan siyasetçi yazar Barış Yarkadaş, Kırşehir’de CHP’li bir Belediye Başkanının olmasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek bunun tüm Türkiye’ye çok önemli şeyler anlattığının ifade etti. 
Yarkadaş, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, döviz kurlarında yaşanan büyük değişimler ve Türk Lirasının değer kaybının nedenlerine değinerek, çıkış yollarıyla ilgili düşüncelerini aktardı.
Yarkadaş’ın konuşmasının ardından plaketini sunmak üzere sahneye gelen Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu da 50 yayıncı, 14 marka ve 30 yazarın Kırşehir Kitap Günleri süresi boyunca kitapseverlerle buluşmaya devam ettiğini bu kapsamda Barış Yarkadaş söyleşisinin de verimli geçtiğini söyledi. 
Başkan Ekicioğlu, “Döviz borçlanmasında Kırşehir de adı sayılan illerden, biz göreve geldiğimizde, öncesinde, yaklaşık 12 milyon 500 bin Euroluk Dünya Bankası’ndan bir kerdi çekilmiş, biz bunun 4 milyon Euro’sunu ödedik. Yaşanan ekonomik sıkıntı ve döviz kurlarındaki anlamsız artış hepimizi etkiliyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve sanayileşme adına kurulan değerleri sata sata bitiremediler, diyeceğiz ama onu da bitirdiler. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak Türkiye’de farklı bir Belediyecilik anlayışı geliştirdik. Borçları ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz. Sıfır kredi ile gidiyoruz. Şu anda da 1970’li yıllarda işçi emeği ile alınıp kurulan ve uzun zamandır atıl durumda olan bir fabrikayı aldık ve orada tarıma dayalı gıda sanayinin yatırımını yapıyoruz. Bölgemiz bir tarım ve hayvancılık bölgesi ve biz de bunu değerlendirerek Büyükşehir Belediyelerimizi de projelere ortak etmeyi amaçlıyoruz. Bugünkü programa katıldığı için sevgili Barış Yarkadaş'a ve programa katılan hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)