Neşet Ertaş'ın ailesinin sinema filmine tepkileri sürüyor…

Oğul Hüseyin Ertaş’tan açıklama:

“Babamızın istemediğini 
unutturmaya çalışıyorlar”

25 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz Kırşehirli hemşehrimiz ünlü halk ozanı, "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş'ın hayatını konu edecek olan sinema filminin çekilmemesine yönelik sanatçının ailesinin Mustafa Uslu'ya açtığı davanın henüz sonuçlanmadığı bildirildi.
Kırşehirli Neşet Ertaş'ın hayatının Erol Parlak tarafından kaleme alındığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2019'da yayımladığı iki ciltlik “Garip Bülbül Neşet Ertaş, Hayatı, Sanatı ve Eserleri” adlı kitaptan yola çıkılarak film haline getirilmesi çalışmalarının yankıları devam ediyor. 
Devlet sanatçısı unvanını “Ben halkın sanatçısıyım” diye reddeden merhum Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın hayatı beyaz perdeye aktarmak isteyenlere Neşet Ertaş'ın ailesi: Nigar Leyla Ertaş, Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Canan İlhan çıkmış ve babalarının hayatının filme çekilmesine asla rızalarının olmadığını, "Babamızın da bu yönde vasiyeti var" demişler ve isim vermeden Ankara Güzel sanatlar Üniversitesi Rektörü Erol Parlak’ı sert bir dille eleştirirken, “Rızasız bahçenin gülü derilmez!” diyen bir insanın hayatının, vasiyeti bilindiği halde ve bizlerin de baştan beri kesin tavır koymamıza rağmen, rızasızca film yapılmaya kalkışılması ‘iyi niyetli bir iş’ midir, yoksa ‘tamamen duygusallık’ mıdır?” diye sormuşlar ve bunu yargıya taşıyacaklarını ifade etmişlerdi.
Davanın devam etmesine rağmen çok sayıda ulaşan ve yerel basına davanın sonuçlandığı şeklinde haberler yayınlandı.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in de yayınladığı haberin ardından Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş’tan bir açıklama geldi ve davanın henüz sonuçlanmadığını, bazı kişilerin babalarının film çekilmesini istemediğini unutturmaya çalıştırdıklarına dikkati çekti.
Hüseyin Ertaş, yaptığı açıklamada, ”Yalan haber dün birdi, bugün bin olmuş! Eskiden her şeyin olduğu gibi, gazeteciliğin de bir şerefi vardı, ‘Uğur Dündar Gazeteciliği’ vardı. Şimdi ne yazık ki ‘internet ve kopyala-yapıştır gazeteciliği’ var!!! Özellikle ‘Aile karşı çıkıyor’ diye yayıyorlar ve işi hafifletmek için kılıf uyduruyorlar. Babamızın bunu istemediğini unutturmaya çalışıyorlar.” ifadelerine yer verdi.  (HABER: SALİH GÜNER)