Kırşehir’de her ay Ahilik prensiplerine uygun çalıştığı belirlenen bir esnaf ödüllendirilmeye devam ediyor. Haziran Ayının Ahi Esnafı elektrikçi Yunus Demiryol oldu.
Yunus Demiryol, Ahilik prensiplerine uygun ticaret anlayışı nedeniyle Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanları tarafından Haziran ayının Ahi esnafı seçildi. Ödül törenine Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve oda başkanları katıldı.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada, “Elektrikçiler Odası Başkanımız Kenan Kerimoğlu bu ayın ahisi için Yunus kardeşimizi bize önerdi. Kendisi devletine bağlı, vergilerini ödeyen, ahlaklı ticaret yapan ve çevresinde sevilen bir esnafımız. Bu nedenle Haziran Ayı Ahi esnafı olarak biz de kendisini uygun gördük. Esnaflık, para ve kazanç gelip geçicidir ancak verilen hizmet ve alınan bu ödüller kalıcıdır. Bundan sonra da aynı ticaret anlayışını devam ettirerek birlik ve beraberlik içinde diğer esnaflarımıza da bu anlayışı aşılamasını diliyorum. Şahsım ve teşkilatım adına kendisini tebrik ediyorum. Allah birliğimizi bozmasın.” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise, “Ayın Ahisi Yunus kardeşimiz oldu. Dürüstlüğüyle Ahiliğe yakışan bir esnaf olduğu için kendisini tebrik ediyoruz. Bizler de bu vesileyle her ay esnafımızı hem ziyaret etmiş oluyoruz hem de ticari ahlakı nedeniyle kendilerine hediye ve plaket takdim ediyoruz. Tabi ki her esnafımız dürüst ve ahiliğe yakışan bir sistem yürütüyor ama hepsinin içinde bir esnafımız diğerlerine örnek teşkil ediyor. Yunus kardeşimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.
Ayın Ahi Esnafı seçilen Yunus Demiryol’a Ahiliği temsilen Ahi Evran-ı Veli heykeli, Ahilik Belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. (HABER MERKEZİ)