Kırşehir Valiliği’nin destekleri ile Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kırşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası 10. Aşıkpaşa Şiir Şöleni” yarın başlıyor.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde 5-6 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Uluslararası 10. Aşıkpaşa Şiir Şöleni” ile ilgili bir açıklama yapan Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır, “2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olması nedeniyle Kırşehir Valiliğimiz tarafından desteklenen ve Âşık Paşa’nın adını taşıyan aynı zamanda ilimizin tanıtılmasında önemli rol oynayan bu şiir şölenine yurtdışından ve yurt içinden çok sayıda şairimiz katılacak.
Amacımız; 13. Yüzyılda eserlerini Türkçe yazan, Türk dilinin öncüsü Aşıkpaşa’yı ölüm yıl dönümünde anmak, Türkçenin zengin şiir varlığını, geçmişi ve bugünü ile gündemde tutmak, bütün dünyada Türkçe yazan şairleri bir araya getirmek, farklı Türk lehçelerinin şiir zenginliğini ortaya koyarak müşterek edebiyat zeminimize dikkat çekmektir. Bu yılda, Yunus Emre ve Türkçe Yılı olması bu şenliğimize ayrı bir güzellik katıyor. 2 gün sürecek şölenimizin birinci gününde; Türkiye, Azerbaycan, Irak ve Kırım’dan 18 şair ve yazar katılarak şiirlerini seslendirecek, Ustalar Müzik Oyun Topluluğu ve Zülüf Müzik Grubu da müzik dinletisinde bulunacak. İkinci gününde ise İl merkezimizin yanında, Mucur ve Kaman ilçelerimizdeki tarihi ve kültürel mekanlar ziyaret edilecek” dedi.
“Uluslararası 10. Aşıkpaşa Şiir Şöleni”ne bütün şiir sevdalılarını davet eden Halil Çalışır,  yarın saat 19.30 da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde başlayacak ücretsiz yapılacak şenliğin organizasyonunda katkı sunan Vali İbrahim Akın başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. (HABER:BEYHAN BALLI)