Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz:

“Ahilik Yılı’nın ülkemize ve milletimize huzur ve refah getirmesini dileriz…”

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılını Ahi Evran yılı kabul etmesini değerlendirdi. 
Tüm güzel ahlak ve mesleki değerleri ile 2021 Ahilik yılının ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya barış, sağlık, huzur ve refah getirmesini dileyen Başkan Mustafa Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu ve resmi gazetede de yayınlan genelgesinde doğumunun 850. yılı olan 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek, bilginin hikmetle, ticaretin ahlakla buluştuğu Ahilik müessesini dünya milletlerine en doğru şekilde anlatmak, bu kutsal emaneti sonraki nesillere aktarmak amacıyla 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir." ifadesi kullanılmış bu ifade de Türk Milletinin en büyük değerlerinden olan Ahi Evran-ı Veli’nin geçmişte yaşadığı ve değerli kabrinin de bulunduğu ilimiz Kırşehir’de sevinçle karşılanmıştır. 13 Ağustos 2008 tarihinde yayınlanan 26966 sayılı Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliği’ne dair resmi gazetenin 5.nci maddesinin 4.ncü bendine göre resmi olarak Ahilik kutlamalarının merkezi olan ilimiz Kırşehir’de en üst seviyede devlet protokolü katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerde anılmaktadır.
“Yine merkezi Kırşehir olmak üzere, Ahi Evran-ı Veli’nin 850. Yıl dönümü münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması sebebiyle, Ahi Evran-ı Veli anma töreni ülkemizde olduğu gibi yurtdışında da etkinliklerle anılacaktır. Adı şehrimiz ile bütünleşmiş olan Büyük Veli Ahi Evran’ı gözlerini yumduğu ve huzurla uyuduğu bu kutlu topraklarda bizler de daha büyük bir duygu yoğunluğu ve muhabbetle anacağız. Bizler de bu vesile ile içinde barındırdığı tüm güzel ahlak ve mesleki değerleri ile 2021 Ahilik Yılının ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya barış, sağlık, huzur ve refah getirmesini dileriz.” (HABER MERKEZİ)