AHİ BABA SEVGİ VE KARDEŞLİK GÜNÜ KUTLANDI

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk: “Kırşehir esnaf teşkilatı Ahi Babamızdan aldığı feyz ile yoluna devam etmekte, onun öğretileriyle Ahiliği yaşatmaya çalışmaktadır”

2. Uluslararası Ahi Baba Sevgi ve Kardeşlik Günü dolayısıyla Âşık Paşa İl Halk Kütüphanesi Salonu’nda şiir dinletisi düzenlendi.

Programa Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, esnaf odası başkanları, farklı şehirlerden şairler ve şiir severler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, “Esnaf birlikteliğinin ve teşkilatlanmasının yapı taşı olan Ahilik geleneğinin son temsilcilerinden Ahi Babamız Mustafa Karagüllü esnaf teşkilatımız için yalnızca Birliğimiz ve Kooperatifimizin kurucusu değil, şehrine olan sevdasıyla gönüllere taht kurmuş bir ağabey, dost ve liderdi. Bugün Kırşehir esnaf teşkilatı Ahi Babamızdan aldığı feyz ile yoluna devam etmekte, onun öğretileriyle Ahiliği yaşatmaya çalışmaktadır. Kendisi engin bilgi dağarcığı ve tecrübesiyle yalnızca esnaf teşkilatımız için değil tüm Kırşehir için örnek bir şahsiyet haline gelmiştir. Üniversitemiz öğrencilerine verdiği eğitimlerle adeta bir kültür elçisi olarak görev yapan Karagüllü başkanımız tüm hayatını Ahi Evran’ın oluşturduğu ideal esnaf teşkilatı sistemini güçlendirmeye adamıştı. Bu uğurda Kırşehir ile Ankara arasında deyim yerindeyse mekik dokumuş, Kırşehir’i bugünkü Ahilik kenti haline getirmek için büyük çaba sarf etmiştir. Ahiliği 81 ile benimseten Mustafa Karagüllü’nün katkısıyla Ahilik bugünkü değerine ulaşmıştır. Sevdalısı olduğu şehrin kendisine verdiği Ahi Baba olma sorumluluğunu, hoşgörü ve iyi niyetle son nefesine kadar taşımıştır. Bizler de bu makamın verdiği sorumluluğun bilincinde olarak onun mirasını en iyi yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz Ahilik kutlamalarıyla, 81 ilden gelen misafirlerimizi ağırlıyor, Kırşehir kültürünün tanıtımına katkı sağlıyoruz. Hatırasını canlı tutmak ve Kırşehir’e katkılarını genç neslin de öğrenmesi için her yıl ölüm yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Temennimiz Ahi Babaya yakışır şekilde hizmet vermek onun çizdiği yolda birlik içinde yürümektir. Esnaf kardeşlerimiz ile de sürekli istişare halinde olarak bu amaçta ilerliyoruz. Pandemi dönemi dolayısıyla 2 yıldır düzenleyemediğimiz Sevgi ve Kardeşlik Gününün 2.’sini değerli şairlerimiz ile idrak ediyoruz. Bizleri kırmayıp şehrimize gelen şairlerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyor Ahi Babamız Mustafa Karagüllü’yü bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

Programa Nevşehir, Mersin, Kastamonu, Çorum, Aksaray, Adana, Yozgat, Denizli, Gümüşhane, Kütahya ve Azerbaycan’dan 11, Kırşehir’den 4 şair katılarak Ahi Baba ve Kırşehir ile ilgili şiirlerini seslendirdi. Ayrıca Somalili 2 öğrenci de programda vatan konulu şiirler okudu.

Şiir dinletisinin ardından şairlere plâket ve katılım belgesi takdim edildi. (HABER MERKEZİ)