KIRŞEHİR’DE bir hafta, yurt genelinde de bir gün kutlanan 34. Ahilik Haftası ile 57. Esnaf Bayramı kutlamaları Pazartesi günü başlıyor. 
Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden, esnaf ve sanatkârların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahi Evran'ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla, "Elini, dilini, belini bağlı; kapını, gönlünü, sofranı açık tut" prensibi temel alınarak 57 yıldır bayram, 34 yıldan bu yana da hafta niteliğinde Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı olarak kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde panel, çeşitli gösteriler, konserler ve konferanslar gerçekleştirilecek.
13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kutlama programına göre, 13. yüzyılda Kırşehir’de yaşayan Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 34. Ahilik Haftası kutlamaları şehrimizde bir hafta süreyle çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Ahilik Haftası etkinlikleri nedeniyle Pazartesi günü saat 9.00’da Kırşehir Kalesinden yapılacak top atışıyla ve 9.30’da Cacabey Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayacak. 09.45’te Ahi Evran-ı Veli’nin Türbesi ziyaret edilerek dua okunacak. Saat 10.00'da Ahi Evran Külliyesi ile Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Kortej Yürüyüşü ile start alacak ve Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Açık Cezaevi denetimli serbestlik sergisi açılışı- Aile Yaşam Merkezi’nde Bozkırın Erenleri Resim Sergisi-Ahilik Eserleri Fotoğraf Sergisi- Türksoy Ressamlar Sergisi açılışı yapılacak. Ardından Saat 11.50’de de Ahiler Çarşısı’nın açılışı yapılacak. 
Cacabey Meydanı’nda Saat 12.00'de Ahiler Çarşısı açılışı, Masal Çadırı ve çocuk Oyun Parkı açılışı gerçekleştirilecek. Saat 12.30’da da Ahiler Sağlık Çadırı açılışı yapılacak. Saat 12.45’te de hafta boyu sürecek Uzun Çarşı’da Alışveriş Festivali’nin açılışı yapılacak. 
Saat 13.30’da de İş Bankası önünde Ahi Pilavı, Ahi Şerbeti ve Ahi Helvası ikramında bulunulacak. Ahi Evran Camii’nde 40 Hatim duası yapılacak. 
Kırşehir’deki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri saat 14.30’da Vali İbrahim Akın ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu makamlarında ziyaret ederek Ahilik Haftalarını kutlayacaklar. 
Yıl içerisinde açılan işyerlerine ziyaretler yapılacak, Ankara Berberler Odası’nın sunacağı gösterilerde bulunacak. Saat 18.45’de  “Kuruluştan Kurtuluşa Osmanlı Kıyafetleri Defilesi” gösterisi sunumu yapılacak. Cacabey Meydanı’nda saat 19.30’da Grup Aydost Konseri, saat 20.30’da da Kırşehir - PETLAS Halk buluşması çerçevesinde Latif Doğan Konseri gerçekleştirilecek.  (HABER: BEYHAN BALLI)