ŞEHRİMİZDE Eylül ayında düzenlenecek 35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Kırşehirliler tarafından büyük ilgi gösterilen “Ahi Sofrası” Yöresel Yemek Yarışması’nın bu yıl 10.’su düzenlenecek. Yemek yarışmasına katılacak olan yarışmacılardan dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek.

10. Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması için başvurular başladı. Yarışmaya son müracaat tarihi 9 Eylül 2022 Cuma, yarışma ise 14 Eylül 2022 Çarşamba günü Ağalar Konağı’nda yapılacak. Yarışmacılar, Ahi Sofrası, Hamur işi ve tatlılar ile Yöresel et ve sebze yemekleri dallarında mücadele edecek.

Yarışma sonunda her kategoride dereceye giren birincilere 3 adet Çeyrek, ikincilere 2 adet Çeyrek, üçüncülere ise 1 adet Çeyrek Altın verilecek.

10. Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması’na katılmak isteyenler; Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kırşehir Kent Konseyi, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kırşehir Yardım Sevenler Derneği’ne başvuruda bulunabilecekler.

Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması’nı her yıl yapılmakta olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenleyerek geleneksel bir hale getirdik. Böylelikle Anadolumuzun tam ortasında yer alan Kırşehir mutfağının tatlarını gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Her yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza özellikle ev hanımlarının ve yemek becerisi olan herkesin katılmasını, bu vesile ile Ahiliğe sahip çıkmalarını bekliyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)