Kırşehir büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 13 -22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek kitap fuarı hem Kırşehir halkı hem de Kırşehir esnafı için bulunmaz bir fırsat olacak.
Kırşehir Belediyesi’nin “Bozkır kitap açtı” sloganı ile yola çıktığı ve şehrimizde bu bahar ayında kır çiçekleri açtıracak bir program gerçekleşecek. Kırşehir Kitap Günleri kapsamında 50 yazar ve 200 yayınevinin gelmesi planlanıyor. Bu da demek oluyor ki şehrimize yazarı, yayıncısı, organizatörü, kitap satış elemanı… yüzlerce kişi gelecek. Şehrimizde on gün boyunca konaklayacak. Yiyecek, içecek, hediyelik eşya alacak, esnafımızdan alışveriş yapacak. İşlerin kesat olduğu bu günlerde esnafımıza can suyu olacak. İş güç canlanacak. 
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen insanlar şehrimizin tarihi turistlik yerlerini ziyaret edecek. Şehrimizi tanıyacak Ahi Evran’a gidip dua edecek. Cacabey Camisi’ni, Aşıkpaşa Türbesi’ni gezecek. Kaleye çıkıp Kırşehir’e bakacak. Kent Park’ın yeşilliklerinde oturup dinlenecek, sohbet edecek.
Bu etkinlik kapsamında bizlere de pek çok görev düşüyor. Esnafımız alışveriş yapan konuklara “Ahi Esnafı”nın duruşunu gösterecek. Ticaret yapan insanlara samimi, dürüst davranarak sağlam mal satarak, sözünün eri olarak Ahiliği gösterecek.
Halkımız güler yüzü, tatlı dili, hoşgörüsü ile konuklarını ağırlayacak. “Kırşehir halkı çok misafirperver, bizleri çok güzel ağırladı” dedirtecek.
Gençlerimiz, öğrencilerimiz bilgili, kültürlü yazarlarımızın söyleşilerinden istifade edecek. Kitap fuarına gelen seçkin yazarlarla konuşma, kaynaşma imkânı olacak. Yeni nesiller fikirlerini özgürce ifade etmenin önemini algılayacak.
Yazar-okur buluşması ile çocuklarımız yüzlerce, binlerce kitapla tanışacak. Kitapları okuyup, inceleme fırsatı bulacak. Okumanın, yazmanın önemini algılayacak. Kitaplar sayesinde farklı dünyaları keşfedecek. Bozkırımızda laleler, güller açacak.
Gecesini gündüzüne katarak yazan, tek amaçları insana dokunmak, eğrileri doğrultmak, yanlışları düzeltmek olan bu yazarlarımıza hak ettikleri ilgiyi Kırşehirliler olarak gösterelim. Kitaba, emeğe, insana değer verdiğimizi Kırşehir halkı olarak gösterelim.
Gelen konuklarımızın, Neşet Ertaş’ın şehrinden hoşnut ayrılmalarını sağlayalım. Sevgi insanı olduğumuzu ispatlayalım. Gönülleri fethedelim.
Satırlarıma son vermeden önce küçük bir parantez daha açmak istiyorum. Bu fuarda Kırşehir’i temsilen, Kırşehirli bir yazar olarak ben de yer alıyorum. Çok değerli yazarların arasında yer almanın onurunu yaşıyorum. Kırşehirli hemşerilerimden manevi desteklerini esirgemeyeceklerini umut ediyorum. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Kitap fuarına sizleri de davet ediyorum.
    Ya toprak ol
    Ya da su
    Sakın ateş olma