Korana salgını nedeniyle alınan tedbirlere milletçe uyum sağladık. Uzunca bir süredir 65 yaş üstü ve 20 yaş altı insanlarımız evlerde vakitlerini geçirdiler. İş yerini kapatan oldu, işsiz kalan da oldu, hemen her kesimden insanımız maddi, manevi, sosyolojik olarak etkilendi daha fazla dayanılamayacağı artık belirginleşmişti. Baharın gelişiyle birlikte havalar da ısındı ya, kısıtlamalar sınırlı da olsa kaldırıldı.
Şimdi Kırşehir halkı yediden yetmişe sokaklarda, şimdi de evler boşaldı, son birkaç gündür bakıyorum evinde geçen zamanın stresini atmak isteyenler Cacabey Meydanı’nı hınca hınç doldurmuşlar temiz ve güneşli havanın tadını çıkarıyorlar sanki.
Tabii Mart ayı olmasına rağmen 10 ila 16 arasında dereceye ulaşan sıcaklıkları gören vatandaşlar sanki deniz kenarında yürüyüş yapıyorlarmış gibi. Terme ve Ankara Caddeleri yürümeyi tercih edenlerle doluyor. Bazı vatandaşlar parklarda dinlenmeyi tercih ederken, kimileri yürüyüş yapmayı,  kimileri de evcil hayvanları ile cadde ve sokakların tadını çıkarmayı tercih ediyorlar.
Parklarda yerlere oturanlar, banklara oturanlar keyifle yanlarında getirdikleri içeceklerini yudumlarken güneşin ve temiz havanın da tadını çıkarıyorlar aslında. Yurdumuzun doğu ve güneydoğu bölgeleri karakışa teslim olmuşken Kırşehir de güneşli bahar havası korana kısıtlamalarının da kaldırılmasıyla cadde ve sokakları bir anda doldurdu.
Kıraathaneler açık, cafeler açık, lokantalar açık, caddeler sokaklar sahipleri ile buluştu. Öğrenciler bilim yuvalarına kavuştu, mahallelerde bulunan park yerleri de çocuklarla anne ve babaları ile dolup taşmış vaziyet de. İnsanların evinden çıkarak bu denli rahat davranış içinde olmaları sanki “Ey Özgürlük” şarkısını da dillendiriyorlar gibi.
Özgürlüğün tadını çıkarmak aslında güzel şey de tabi uyulması gereken kurallar da yok sayılmamalı.
Alınan korana tedbirlerine uyulmaması halinde hızla yayılan virüsün tüm insanlığın özgürlüğünü bu kez daha uzun süreli elinden almasına fırsat verilmemelidir.
Cadde ve sokaklarda, parklarda, pazarlarda, okullarda, alışveriş yerlerinde, toplu ulaşım araçlarında fiziki kurallara uyularak, hijyen ve temizliğe, ağız ve burnumuzu kapatacak şekilde maske takarak yaşamaya artık alışık olmalıyız.