BÖLGESEL Amatör Lig’de mücadele veren takımımız geçtiğimiz günlerde yeni başkanın Veli Şahin olduğunu açıkladı. Belediye zaten takımın yükünün çoğunu taşıyordu dolayısı ile gerçek anlamda belediyenin takımı olmuş oldu.

BÖLGESEL Amatör Lig’de mücadele veren takımımız geçtiğimiz günlerde yeni başkanın Veli Şahin olduğunu açıkladı.

Belediye zaten takımın yükünün çoğunu taşıyordu dolayısı ile gerçek anlamda belediyenin takımı olmuş oldu. Aslında doğrusu da buydu. Bu anlamda Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’ye de teşekkür ediyorum. İlimize ve takımımıza hayırlı olur inşallah. Şuan itibari ile takımın başkanı belli oldu diğer taraftan takımın eski hocası Salih Eken sportif direktörlüğe getirildi. Takım yönetimi konusunda henüz bir netlik yok. Yönetimde olacak kişilerin, elini taşı altına koyabilecek,sorun ve sıkıntıların giderilmesi anlamında elinden gelenin fazlasını yapabilecek, hiçbir rant ve çıkar gözetmeyecek olanlardan oluşması en büyük temennimiz olacaktır.Kulübün adı Kırşehir Belediye spor olacak.

Takımımız için yapımı devam eden halı saha 8. ayın ortalarında faaliyete geçecek, halı saha altında bulunan araziye önümüzdeki yıl düğün salonu yapılarak maddi sıkıntılar giderilmiş olacak. Kent park ta bulunan çay ocağı zaten faaliyet veriyor. Bütün bunlarla birlikte takım isminin Kırşehir Belediyespor olması ve diğer saydığımız hususlar kurumsal anlamda atılan adımlara örnek olması acıcından önemli gelişmeler. 

Takım hocası konusunda bugün görüşmeler yapılıp önümüzdeki günlerde kesin karar verilecek ve kamuoyuna açıklamalar yapılacaktır. Burada Bekir hocanın ismi çokça geçmekte âcizane bu konuda küçük bir not düşmek istiyorum.

Bekir hoca futbol birikimi, bilgisi, teknik becerisi ve sporcular ile olan diyaloğu üst düzey bir hoca. Ancak geçtiğimiz yıllarda çok yıprandı birde Yozgat’ta görev yapıyor olması sebebi ile nasıl bir karar vereceği şuan net değil. Bu kurulacak olan yeni takım henüz sezona hazır olmayacağı için yine geçmişte yapılan haksız eleştiriler ile birlikte Bekir hocanın yıpratılmasını ilimizin yetiştirdiği bir değer olarak uygun bulmadığımı söylemek isterim. Hazır olmayan bir takımın alacağı 3-5 kötü sonuç yine takımın hocasına çıkacaktır. Karar yinede hocanın kendisinindir. İlimizde beklenti çok yüksek yıllardır profesyonel bir takımımızın yokluğu bu yılda beklentileri bu yönde tutacak dolayısı ile takımın olası başarısızlıklarından en büyük tepkiyi hoca alacaktır.

Benim kişisel düşüncem başka bir hoca ile anlaşılmasının doğru olacağıdır. Neredeyse diğer takımlar transfer çalışmalarını tamamlayıp çalışmalara başladılar. Biz de henüz takım netleşmedi bile. Bu yüzden geçmişte en olumsuz ve sahipsiz dönemlerde takıma maddi manevi sahip çıkan Bekir hocanın bu yıl tam hazır olmayan bir takım ile çalışmasının doğru olamayacağı kanısındayım karar yukarıda da dediğimiz gibi hoca ve yönetimindir bu benim kişisel görüşümdür

Diğer yandan BAL’a katılım için müracaatlar geçtiğimiz günlerde bitti ve bu yılda 163 takımın mücadele vereceği ligde mücadele verecek takım sayısı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ve lig yaklaşık iki aya kadar başlayacak. BAL’da geçen yıl ekim ayında başlamıştı.

Bu yılda yine takımlar 3.lige çıkmak için ter dökecek. Aslında amatör kulüpler için ligler gelecek ay Ziraat Türkiye kupası ile başlamış olacak.

Kırşehirspor resmi olmayan açıklamalar doğrultusunda 3’ü Zara Belediyesporun şampiyon olan takımında olmak üzere 4 futbolcu ile anlaşma sağladı. Yarın da 4-5 futbolcu ile anlaşma yapılacak. Eski takımdan ise 3-4 futbolcu ile anlaşma yapılacağı, alt yapıya önem verileceği ve Kırşehirli çocuklara sahip çıkılacağı bildirildi. Önümüzdeki hafta yapılacak seçmelerde yetenekli Kırşehir çocuklarının katılımın sağlanması ve burada kendilerini göstermeleri gerekiyor. Ağustos’un 1 itibari ile çalışmalara start verileceği bildirildi. Bu anlamda ilimizin genç yeteneklerinin de bu seçmelere katılmaları gereklidir.

Umuyorum ki bu seçmelerde belki ilk 11’de olmasa da kadroda yer alabilecek en az 3-5 futbolcu olduğunu düşünüyorum.

Gerçekçi olmak gerekirse bu yıl şampiyonluk imkânsız değil ama bu şatlarda çok zor.

Bu vesile ile futbolun içinden gelen ve sporu seven Veli Şahin başkanlığındaki Kırşehir Belediyespor’umuza BAL’da başarılar diliyorum.

         Kırşehirspor’un başarısı hepimizin başarısı olacaktır.

O halde hep birlikte onun başarısı için kenetlenme ve destek zamanı…