Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Kırşehirspor’da antrenör Süleyman Ongun ve kulüp müdürü Oğuzhan Ekicioğlu, geçtiğimiz hafta sahasında oynanan ve 1-1 berabere biten Suvermez Kapadokyaspor maçının son dakikalarında hakem kararlarına itiraz ettikleri gerekçesiyle PFDK tarafından 1’er maç cezası aldı. Kulüp ise 20 bin TL para cezasına çarptırıldı.
Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Kırşehir Futbol Spor Kulübü görevlisi Oğuzhan Ekicioğlu’nun, 05.10.2025 tarihinde oynanan Kırşehir Futbol Spor-Suvermez Kapadokya Spor Nesine 3. Lig 2. Grup müsabakasında, müsabaka yardımcı hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kırşehir Futbol Spor Kulübü antrenörü Süleyman Ongun’un, müsabaka yardımcı hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan Kırşehirspor’un ligde yer alan rakiplerinden Kahramanmaraşspor, Erciyes 38 FK ve Ağrıspor’da PFDK tarafından cezalara çaptırıldı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 09.10.2025 tarih ve 16 sayılı toplantısında almış olduğu kararların ardından Kırşehirspor’un rakiplerinin aldığı cezalar şu şekilde:
KAHRAMANMARAŞ SPOR’A 55 BİN TL CEZA, ERCİYES 38 VE AĞRI 1970’YE İHTAR VE PARA CEZASI
05 Ekim 2025 tarihinde oynanan 3. Lig 2. Grup maçları sonrası, Kahramanmaraş Spor A.Ş., Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü ve Ağrı 1970 Spor Kulübü’ne disiplin kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle çeşitli cezalar verildi.
Kahramanmaraş Spor A.Ş., ev sahibi takım, misafir takım ve hakem soyunma odalarında sıcak su sisteminin çalışmaması nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46/1. maddesi uyarınca 27.500 TL para cezası aldı. Ayrıca stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmaması nedeniyle aynı madde kapsamında ikinci bir 27.500 TL para cezası daha kesildi. Böylece Kahramanmaraş Spor’un toplam cezası 55 bin TL’ye ulaştı.
Öte yandan Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin sezon içindeki ilk ev sahibi müsabakasında gerçekleşmesi sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/2. maddesi gereği ihtar cezası aldı. Aynı takım, taraftarlarının saha olaylarına karışması nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri gereğince 27.500 TL para cezasına çarptırıldı.
Misafir takım Ağrı 1970 Spor Kulübü ise taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları sebebiyle, bu durumun sezon içindeki ilk misafir müsabakasında gerçekleşmesi nedeniyle FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca ihtar cezası aldı.



