Türkiye liglerinde yıllarca mücadele ettikten sonra sahipsizlikten ya da kötü yönetimlerden dolayı amatör kümeye kadar düşen Kırşehirspor, bugün TFF 2. Lig’te herkesin gıpta ile baktığı borçsuz harçsız bir kulüp.

Süper Lig’te şampiyonluk yaşayan, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Bursaspor başta olmak üzere Bucaspor, Ankaraspor, Diyarbakırspor, Balıkesirspor, bugün Kırşehirspor’la birlikte 2. Lig’te…

Yine Süper lig’te oynayıp da bugün 3. Lig’te yer alan Eskişehirspor, Elazığspor, Karşıyakaspor, Mersin İdmanyurduspor, Orduspor, Akhisarspor gibi nice kulüpler de bugün 3. Lig’te can çekiştiriyor. Hepsinin ortak özelliği kötü yönetim ve o illerin yöneticileri, işadamları ve taraftarlarının takımlarına sahip çıkıp gereken desteği vermemesi.

Geçmişte aynı şeyleri yaşadığı için yok olup giden Kırşehirspor’un yokluğunu hisseden geçmiş Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin desteği ile önce BAL’dan 3. Lig’e, ardından Bahçeci ve bugünkü Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun katkısı ile 2. Lig’e yükselen Kırşehir Belediyespor, 4 yıldır aynı ligte Kırşehirimizi başarıyla temsil ediyor. Üstelik takımımız geçen sezon play-off’a yükseldi ve 1. Lig’in kapısından dönmüştü. Tabi Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun sunduğu maddi destekle…

Kırşehir Belediyespor’un ismini bu sezon başı değiştirerek siyasetten uzaklaştırarak ismini Kırşehir FK Spor yapıp, yönetimini sivilleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun bu iyi niyetini hala anlamamakta inat eden insanlar var nedense...

Hala Kırşehirspor’un CHP’li Belediye yönetiminin elinde olduğu için destek yerine köstek verenler var!

Hala Kırşehirspor’un başarısız olması için elinden geleni yapanlar var!

Bu kadar Kırşehir ve Kırşehirspor düşmanlığı yapmak niye ki?

Kırşehir’de bu ilin adını temsil etmek için kurulan, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak onları spora kanalize etmek için işinden, ailesinden fedakârlık yapan, elini taşın altına koyan, hatta cebinden takıma katkı sunan, gelir temin etmek için büyük çaba harcayan yeşil-beyazlı ekibin tüm yöneticilerine herkes destek vermeli.

Sporla siyaseti birbirinden uzak tutan Kırşehirspor yöneticileri yalnız bırakılmamalı. Hele hele Kırşehir’i yöneten Valimizden, Belediye Başkanına, Milletvekillerinden oda ve STK başkanlarına, sanayicisinden tüccarına, kısaca bütün Kırşehir halkı takımın yanında olmalı, destek vermeli.

İşte görüyoruz başka illerin takımlarını ve o ilin yöneticilerinin, siyasilerinin, sanayicilerinin nasıl takımlarının yanında kenetlendiğini… Sakaryaspor, Kocaelispor, Kayserispor ve Konyaspor bunun en güzel örneği… Bu nedenle olsa gerek bu takımlar başarılı oluyor.

Kırşehirspor hiç kimsenin ve hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Olmaz, olamaz. Olursa önce basın olarak başkalarını bilmem ama ben karşı çıkarım.

Kırşehirspor’un başarısızlığından nemalanmak isteyenler elbette olacaktır. Ama memleketini, Kırşehir’i ve Kırşehirspor’u seven hiç kimsenin buna izin vermeyeceğini de herkesin bilmesini isterim.

Evet, hepimizin yani Kırşehir’de ve tüm Türkiye’de yaşayan 500 binden fazla Kırşehir’in takımı olan Kırşehirspor bu sezona biraz kötü başladı ya bunu fırsat bilerek Kırşehirspor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun’u, yönetimini ve takımını yerden yere vuran, takıma bir lira katkısı olmayanlar utanıp çekinmeden suçlayıp iftiralar atabiliyorlar. Güya birilerinin yönlendirmeleriyle, hatta çok üzgünüz ama destekleriyle Kırşehirspor’u ve onun yönetimini siyaseten kirletmeye ve lekelemeye çalışıyorlar.

Kırşehir halkı ve Kırşehirspor’un cefakâr taraftarları herkesi tanıyor ve biliyor. Kimse böyle basitliklerle takıma zarar vermeye kalkmasın. Çünkü bunun altında onlar kalırlar.

Bu takım kimsenin takımı değildir, olamaz. Bugün takımın başında Çağatay Han Torun var, yarın başka birileri olacaktır. Bu nedenle Kırşehir'de herkesin bu takıma sahip çıkması bir görev ve sorumluluktur. Bu görev ve sorumluluktan kimse kaçamaz. Bu ilin Valisinden Belediye Başkanına, Milletvekillerinden STK başkanlarına, sanayicisinden tüccarına, esnafından memuruna, işçisine kadar herkesin takımın etrafında kenetlenip destek vermeli diye düşünüyorum.