Son yapılan yerel seçimlerde CHP’den yüksek bir oy oranıyla Kırşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Selahattin Ekicioğlu, ilk dönemi olmasına rağmen, kısa süre içerisinde güzel işlerin altına imzasını atmaya devam ediyor.

CHP’nin Belediye Başkanı Kırşehir halkına ekonomik ve sosyal fayda sağlamanın yanında, tarımsal üretimi özendirmek amacıyla başlattığı tarımsal sanayiyi geliştirme projesi çalışmaları devam ediyor ve önümüzdeki yıllarda meyvelerini de verecektir. Bu proje uzun vadeli ve kalıcı bir yatırım olacaktır, aynı zamanda istihdama yönelik bir proje olarak bakmak gerekir, doğru bir proje, hele hele tarımsal gıda ürünlerine ihtiyacın en fazla olduğu şu dönemde.

Ayrıca Belediye tarafından bu yılın Mayıs ayında halka dağıtılan ata tohumu fidelerden ürünler alınmaya da başlandı. Bundan birçok vatandaşımız yararlandı ve evinin bahçesini belediyenin ücretsiz dağıttığı fidelerle ve bu günlerde yetişen onun ürünleri ile süslemiş olduğunu da çok yerde görebiliyoruz. Belediyenin öncülüğünde insanlar hem ürünlerden faydalanabiliyor, hem de ürünleri kendisi el emekleri ile yetiştirebiliyorlar.

Tabi yerel bir yöneticinin başlattığı bu tür bir proje görmezden gelinemez, zira burada söz konusu olan, insanları teşvik ederek, her aile bireyinin de içerisinde olduğu tarımsal bir üretim zincirinin oluşturulmasıdır. İkamet edilen evin bahçesinde toprakla buluşturulan fidelerin meyvesi o ailenin tüketim ihtiyaçlarını da birazcık olsun karşılayacaktır.

Ülkemizde tarımın bu denli yok edildiği bir dönemde, başlatılan böylesi projeler oldukça değer ve anlam kazanıyor. Elbette yerel yöneticiler bu ve buna benzer çalışmaları mutlaka örnek alıp uygulamaya koymalı, tarımın ve üretimin yok edilmesine hiçbir yönetici, hiçbir birey seyirci kalmamalıdır.

Ayrıca, belediyeciliğin olmazsa olmazlarından olarak bilinen çevre temizliği, yol, altyapı, içme suyu gibi hizmetleri olacaktır. Zira insanın yaşamsal sorunlarının başında gelir.

Kırşehir sokaklarında, çarşısında, pazarında birkaç kişi bir araya geldiği zaman hemen eleştiriler yapılmaya başlar ve belediye de bundan payına düşeni alır. Çünkü her gün görüyor duyuyoruz. Kırşehir Belediyesi’nin bu konuda da ciddi ve kayda değer çalışmaları yapılıyor. Yıllarca hiç el atılmamış, araçların güç bela gidebildiği özellikle Kuşdilli ve Bağbaşı Mahallerinde yol düzenleme ve asfalt çalışmalarının yapıldığını, şehrin muhtelif yerlerinde çöplük haline bürünmüş alanlarda çalışmalar yapılarak kullanıma dönüştürülerek halkın hizmetine açıldığını, yani bir başka deyimle çöplüklerin güllüğe dönüştürdüğünü görüyoruz.

Yine bu bölgelerde altyapı çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğünü görmekteyiz. Kırşehir’in sokaklarına konulan çöp bidonlarının yazın gelmesi ve sıcakların artması ile birlikte sürekli temizlenmesi, dezenfekte edilmesi olumlu bir çalışma olarak da alkışlanmaktadır.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu seçim öncesi verdiği sözlerini bir bir yerine getiriyor. Kırşehir’in Çukurçayır, Bağbaşı, Kuşdilli Mahallelerini kapsayan imar çalışmalarının sonuna gelindiğinin bilgisini ediniyoruz. Ayrıca bu güne kadar hiçbir belediyenin önemsemeyip girmediği bazı sokakların yollarını düzenlediğini görüyoruz.

Yine Grand Terme ile Armas Oteli arasındaki yolun en kısa sürede yapımı tamamlanarak büyük bir caddeye dönüştürülerek Kırşehir’in yapılaşmaya açılan yeni bir yerleşim alanı olarak göreceğiz. Bu önemli hizmeti de her gün sahada ve iş başında olan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun gerçekleştireceğini görüyoruz.

Kırşehir sadece merkezden ibaret değil tabiî ki, yıllarca kepçe, dozer, greyder girmemiş kenar mahalleleri ve sokakları, asfalt görmemiş yolları var. Bu yerlerde oturan insanlar da var. Hakkını yemeyelim, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu işte bu yerlerde de önemli çalışmaların altına imza atıyor.

Tarımsal üretim çalışmalarından tutun, altyapı çalışmaları, çevre temizliği, yol ve sokakların asfaltlanmasına varıncaya kadar, sayfalarca yazılsa sığdıramayacağımız birbirinden güzel işler yapılıyor Kırşehir de.

Tebrikler başkan, tebrikler Belediye çalışanları…