Kırşehir, eğitim ve sanat alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Kırşehir’in ilk ve tek olan Muharrem Ertaş Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu öğrencileri Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Su Verimliliği Seferberliği Yarışması’nda “Sorumluyuz Sulardan, Sorumluyuz Vatandan” adlı eseriyle Türkiye birincisi oldu.

81 ilden gelen 68 bin 616 eser arasından sıyrılan Kırşehirli öğrenciler, hazırladıkları özgün eserle suyun önemini notalara döktü.

Kırşehir’in Sesi Türkiye’de Birinci Oldu1

68 Bin 616 Eser Arasından Birinci Oldular

Ortaokul müzik kategorisinde yarışan okul, bizzat aranjmanını yapıp kayıt altına aldıkları "Sorumluyuz Sulardan, Sorumluyuz Vatandan" adlı eserle büyük beğeni topladı. Bakanlığa iletilen 68 bin 616 eser arasından finale kalan 45 eser arasından birinci seçilen Kırşehir ekibi, şehrin gururu oldu.

27 Nisan 2026 tarihinde Ankara Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, öğrencilere ödülleri Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit tarafından takdim edildi.

“Kırşehir, sanatla, bilinçle ve ortak emekle güzel yarınlar için yürümeye devam edecektir”

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Türkiye şampiyonu olan öğrencileri ve eğitimcileri yayınladığı mesajla kutladı.

Kırşehir’in Sesi Türkiye’de Birinci Oldu2

Geri Manevra Ölümle Sonlandı
Geri Manevra Ölümle Sonlandı
İçeriği Görüntüle

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, “Müzik kategorisinde ortaokul kademesinde Türkiye birinciliğini “Sorumluyuz Sulardan, Sorumluyuz Vatandan” eseriyle kazanan Kırşehir Muharrem Ertaş Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulumuzu gönülden tebrik ediyorum.

Eseri büyük bir emek ve uyumla seslendiren kıymetli öğrencilerimizi, onları özveriyle hazırlayan öğretmenlerimizi ve sürece katkı sunan okul idarecilerimizi içtenlikle kutluyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ankara’da düzenlenen törenle ödüllerini, Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Muhammet Bilal Macit’in elinden alan evlatlarımız ve daha niceleri ile Kırşehirimiz; sanatla, bilinçle ve ortak emekle güzel yarınlar için yürümeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gurbet Erul