TÜRKİYE ve İç Anadolu’nun ortasında tarih kültür kokan şirin şehir CUMHURİYET tarihinde DEMOKRASİ gazisi olan tek şehir Osmanlıya yön gösteren, dünya tarihine ders veren insanları çalışmayı, akıl, ahlak, doğruluk için yönlendiren Türkçe okuyan, tarihte kurulan vakıflarla İSLAM dinine insanlara hizmet eden, onikinci yüz yılda astronomi bilimini inceleyen matematik çözen. Allah dostları ile örnek bir ilde yaşamak insana onur gurur veriyor.

TÜRKİYE ve İç Anadolu’nun ortasında tarih kültür kokan şirin şehir CUMHURİYET tarihinde DEMOKRASİ gazisi olan tek şehir Osmanlıya yön gösteren, dünya tarihine ders veren insanları çalışmayı, akıl, ahlak, doğruluk için yönlendiren Türkçe okuyan, tarihte kurulan vakıflarla İSLAM dinine insanlara hizmet eden, onikinci yüz yılda astronomi bilimini inceleyen matematik çözen. Allah dostları ile örnek bir ilde yaşamak insana onur gurur veriyor.
Bizler bu şehirde yaşarken, diğer illerde olanlar insan yaşamını kolaylaştıran yaşam alanları ve yapılan ülke geneli etkinlikler ilimiz de de yapılması hem ilimizin tanıtımı için esnafımızın için çok gerekli tabi kutlamış olduğumuz AHİLİK ESNAF BAYRAMI bizim için ve ilimiz için çok büyük bir imkan keşke CACABEY astronomi bilimi içinde bir etkinlik yapabilsek. Burada AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ yönetimine çok büyük görev düşmektedir. Tabi il Kültür Turizm Müdürlüğü de bu işin içinde olmalı. Kırşehir’in atanmışları, seçilmişleri bu tür etkinliklerde en başta olmalı sen-ben kavgasında değil, siyasi şovlardan uzak ilimizin menfaatine bir yumruk olup ilimizin kazanması adına bu tür etkinlikler çokça organize edilebilmeli. Tabi bu işler imkanlar ölçüsünde gerçekleşir.
Yine de yıllar geçtikçe kaynak bulma ve kaynak oluşturma zaman içinde sağlanacağını düşünüyorum.
Ben bütün bunları yazdıktan sonra arzu ettiğimiz ölçüde olmasa da yapılabilineceğin en iyisini yaptıklarına inandığım Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bütün çalışanlarına teşekkür etmek isterim. Çünkü çeşitli spor dallarının iller arası yarışmaların bir kısmının ilimizde yapılmasını gerçekleştirmekteler, bu organizasyonları yapmaktalar.
Bizlerin esnaf gözü ile baktığımızda ilimiz esnafının bu etkinliklerden faydalanmadığını söylemek riyakarlık olur. İsteğimiz bu tür organizasyonlarda esnafla içli dışlı olup otelinden, lokantasına, hediyelik eşya satışı yapan kesimlerle diyalog kurup gelen misafirlerin rahat ettirilip ucuz fiyata kalması sağlanıp şehrimizin esnafının kazanması sağlanmalı.
İlimizin etkinlikler merkezi olması için her kesimin bilinçlendirilmesi sağlanmalı. Esnafımız da bu etkinlikleri kendisi için bir nimet olarak düşünmeli fahiş fiyatla, indirim yapmadan, selin önünden kütük kapma yarışına girmeden kendisini kurtarır fiyatlarda misafirler ağırlanmalı. Böylece hem ilimiz, hem de esnaf olarak bizler kazanmalıyız
Kırşehirimizin tanıtımının çok daha iyi yapılmalı diye düşünüyorum. Bunun içinde bütün sosyal etkinlik yapabilecek kurum idarecileri yazmış olduğumuz bu konuya duyarlılık gösterip yaşadığımız sene içerisinde ve gelecek aylar içerisinde bu tür organizasyonlar yapmak için üniversitemizden de faydalanıp, ilimizin kazanması için çaba sarf etmelerini isterim.
Düzenlenecek her türlü etkinliklerde Kırşehir ekonomisine ve tanıtımına fayda sağlamayacak, her işten uzak kalmalıyız. İlimizde üretim yapan firmalar başta Petlas olmak üzere diğer bölgelerde çalışan, üretim yapan, Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firmalara tanıtım fırsatı oluşturulmalı. Kampanyalı mal satısı yapmaları sağlanmalı.
Kısacası ilimiz ekonomisine tanıtımına faydalı işler yapılabilmeli. Bununla beraber para kazanmayı fırsata çevirmeden ilimiz adına yapılabilinecek en etkili işler yapılmalıdır.
Esnafımızın, yatırımcımızın kazancının ilimiz kazancı olduğunu unutmamalıyız. İnşallah önümüzdeki süreçte her kesim üzerine düşeni yapar ve ilimiz kazanır. Otelcinin yapacağı işi apartlar ve özel kurumlar, lokantacının yapacağı işi yemekhaneler, esnafın işini dışarıdan sadece etkinlik için gelenler yapacaksa her şey yerinde kalsın. Çünkü kendi değerlerine sahip çıkmadan birilerine hoş görünmek adına yapılacak etkinlikler yapılmadan ,organize edilmeden bu şekilde dursun daha iyidir derim.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ilimizde yaşanan yurt sorunu içinde acilen projeler üretmesini, gurbetten okumak için ilimize gelen çocuklarımızın perişanlık çekmemeleri için BELEDİYEMİZLE beraber çalışmalar yapmasını arzu ederim.
Malumunuz Kırşehir’deki Kreadi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında yer kalmadığı için ya ortada kalan, özel yurt ve apartlar da da yer bulamadığı için ev kiralayan velileri ve öğrencileri görüyorum. Bu çocuklarımız mutlaka bir yurda yerleştirilmelidir. Yerleştirilsinler ki eğitimlerinde başarılı olsunlar.
Başka illerde yurt sorunu yaşayan, örnek verecek olursam bir Çankırı’da yurt bulamadığı için ortada kalan öğrencileri Çankırı Belediyesi’nin sosyal tesislerinde bir-iki ay süreyle misafir ettiğini, onları bir yurda yerleştirmek için yardımcı olduğunu öğrendim. Kırşehir Belediyesi’nin de bu konuda öğrencilere yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda seçilmiş ve atanmışlarımız üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarını çözümlemeleri için devlet yurtlarının dışında özel yurt ve apart yapılması konusunda daha fazla çaba harcamaları gerekir sanırım.
İlimiz adına fırsatları iyi değerlendirmek, yapılan yapılacak her işe ihtiyacımız olduğunu atanmışların ve seçilmişlerinin ALLAH rızası için çalışmasını dilerim.
Evet özetle Kırşehir her şeyin en iyisine layıktır. Tarih ve kültür şehri diye övündüğümüz, ekmeğini yiyip, suyunu içtiğimiz Kırşehir’in her alanda gelişip kalkınmasını bekliyoruz. Eğer Kırşehir kalkınır, gelişir ve güzelleşirse bundan herkes payını alacaktır.