Kırşehir’de doğa sevgisini ve toplumsal dayanışmayı pekiştiren anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Kırşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan “Kırşehir’de Nefes Alan, Kırşehir’e Nefes Veriyor Projesi" kapsamında fidanlar toprak ile buluşmaya devam ediyor. Vali Demiryürek ve Milletvekili Erkan, ilk olarak Kırşehir Özel Eğitim Meslek Okulu ile Vahide Hüseyin Karahan Uygulama Okulu’nda gençlerle birlikte fidan dikimi yaptı. Ardından Fatma Bacı Sevgi Evleri ve Kırşehir Huzurevi’nde kalan vatandaşlarla bir araya gelerek fidanları toprakla buluşturdular.

Kırşehir’e Nefes Veren Proje Devam Ediyor3

“Kırşehir’e Nefes Oluyoruz”

Etkinlik, Kırşehir Özel Eğitim Meslek Okulu ile Vahide Hüseyin Karahan Uygulama Okulu’nda başladı. Vali Demiryürek ve Milletvekili Erkan, özel öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelerek okul bahçesinde fidanları toprakla buluşturdu.

Kırşehir’e Nefes Veren Proje Devam Ediyor2

Piyasalar Kapalı, Altında Gerilim Sürüyor
Piyasalar Kapalı, Altında Gerilim Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Vali Demiryürek, “Bugün, Milletvekilimiz Sn. Necmettin Erkan, özel öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimiz ile birlikte Valiliğimizce başlattığımız “Kırşehir’de Nefes Alan, Kırşehir’e Nefes Veriyor Projesi" kapsamında fidanları toprakla buluşturduk.

Diktiğimiz her bir fidan geleceğimize nefes, Kırşehir’imize umut olacak.” ifadelerini kullandı.

Fidan dikim programı daha sonra Fatma Bacı Sevgi Evleri ve Kırşehir Huzurevi’nde devam etti. Vali Demiryürek ve Milletvekili Erkan, özel öğrenciler ve yaşlı vatandaşlarla birlikte fidan dikti. Devletin himayesinde kalan çocuklar ve yaşlı vatandaşlar, Vali Demiryürek ve Milletvekili Erkan ile birlikte fidan dikerek doğaya katkı sundu.

Kırşehir’e Nefes Veren Proje Devam Ediyor5

Vali Demiryürek, “Valiliğimizce başlattığımız “Kırşehir’de Nefes Alan, Kırşehir’e Nefes Veriyor Projesi" kapsamında; Devletimizin himayesinde bulunan sevgili çocuklarımız ve bizler için çok değerli çınarlarımız, kıymetli büyüklerimiz olan Huzurevi sakinlerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturduk.

Diktiğimiz her fidan nesiller arası bağın ve ortak geleceğimizin simgesi olacak.” dedi.

Muhabir: Gurbet Erul