Kırşehir’de gece saatlerinde hava sıcaklığının eksilere düşmesiyle birlikte yaşam olumsuz etkileniyor. Sert kış koşulları yalnızca insanları değil, sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanları da ciddi şekilde tehdit ediyor.

Hayvanlar genel anlamda ne kadar dış ortama duyarlı olsa da aşırı olan soğuklara karşı kendilerini koruyamıyorlar. Hayvanlar dışarda kaldığında donma tehlikesi geçiriyorlar. Eğer şansları varsa apartmanların kapıları açık ise apartman aralarına giriyorlar, kutulara, köşelere girip geceyi geçiriyorlar… Veteriner Hekim İsmail Cem Altuntaş sokak hayvanlarının kışın unutulmaması gerektiğini ve neler yapılacağı ile ilgili bilgiler verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Taşra Birimleri Aylık Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Taşra Birimleri Aylık Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

PetiKırşehir Veteriner Kliniği sahibi Veteriner Hekim İsmail Cem Altuntaş, Çiğdem Gazetesi’ne yaptığı açıklamada sokak hayvanlarının karşı karşıya kaldığı risklere dikkat çekti: “Kış aylarında yaşanan soğuklar sadece biz insanlar için zor değil. Sokakta yaşayan canlarımız için de bu soğuklar zor ve ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.”

Whatsapp Image 2026 01 15 At 13.39.56Vatandaşlara da çağrıda bulundu:

Veteriner Altuntaş, vatandaşlara sokak hayvanlarına destek olmaları için şu önerilerde bulundu:

- Yüzünüzü çevirmeyin: Sahiplenemeseniz bile gördüğünüzde yardım edin veya yetkililere haber verin.

- Bir kap su ve yemek bırakın: Her mevsim kapınızın önünde su ve mama bulundurmak hayat kurtarır.

- Barınak yapın:Kullanmadığınız eşyalarla basit kulübeler hazırlayarak onları soğuktan koruyabilirsiniz.

- Kuşları unutmayın:Cam önüne su ve yem koyarak kuşlara destek olun.

- Araba kaputunu kontrol edin: Özellikle karlı günlerde motor bölümüne sığınan kediler için bu çok kritik.

Küçük Dokunuşlar Hayat Kurtarır

Altuntaş’ın açıklamaları, sokak hayvanlarının yaşam mücadelesinde küçük ama etkili adımların ne kadar hayati olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bir kap su, biraz yemek, basit bir barınak ya da küçük bir dikkat, onların hayatını kurtarabilir.

Kırşehir’de Vatandaşlara Çağrısokak Hayvanlarını Unutmayın!

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman