Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ambalajlarında tüketiciyi yanıltabilecek görsellerin kullanımına yönelik yeni uygulamayı kamuoyuyla paylaştı. Yeni düzenlemeyle birlikte, içeriğinde gerçek meyve, sebze veya ilgili gıda bileşeni bulunmayan, yalnızca aroma verici kullanılan ürünlerin ambalajlarında gerçek gıda görsellerine yer verilemeyecek.

Ambalajlarda Şeffaflık Dönemi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, sadece aroma verici içeren ürünlerin ambalajlarında tüketiciyi yanıltabilecek meyve ve gıda fotoğraflarının kullanılması yasaklandı. Böylece ürünün içeriği ile ambalajı arasındaki uyumun sağlanması ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Gerçek İçerik, Gerçek Etiket

Yeni uygulamayla birlikte üreticiler, ürünün içeriğinde bulunmayan bileşenleri varmış gibi gösteren görselleri kullanamayacak. Sadece aroma içeren ürünlerde, ambalaj üzerinde ürünün "aromalı" olduğu açık şekilde belirtilecek ve gerçek gıda görsellerine yer verilmeyecek.

Dumanlar Yükseldi, Araç Yok Oldu
Dumanlar Yükseldi, Araç Yok Oldu
İçeriği Görüntüle

Amaç Tüketiciyi Yanıltmayı Önlemek

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, düzenlemenin tüketicilerin satın aldıkları ürünler hakkında daha doğru bilgiye ulaşmasını amaçladığını belirtti. Uygulamayla birlikte, sofralara gelen ürünlerin ambalajlarının da içeriğini şeffaf şekilde yansıtması hedefleniyor.

Muhabir: Nurten Ceylan - Damla Yeşilli