Türkiye genelinde Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan fiyat artışlarının ardından sigara şirketleri yeni zam kararlarını duyurmaya başladı. Kırşehir’de de etkisini gösteren bu artışlarla birlikte sigara fiyatları yeniden güncellendi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, PM sigara grubuna yapılan zammın ardından CB ve JTİ gruplarına da zam uygulandı. PM grubundaki yeni fiyatlar 16 Ekim 2025 Perşembe günü itibarıyla geçerli olurken, CB ve JTİ gruplarındaki zamlar 17 Ekim 2025 Cuma günü itibarıyla yürürlüğe girdi.
Fiyatlar 100 TL’yi aştı
Kırşehir’deki tekel bayileri, güncellenen fiyat listelerine göre en ucuz sigaranın 82 TL, en pahalı sigaranın ise 105 TL’den satışa sunulduğunu belirtti. Zam oranlarının markaya göre değiştiği, bazı ürünlerde 3 ila 5 TL arasında artış yaşandığı ifade edildi.
Vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında sigara tüketimini gözden geçirirken, tekel işletmecileri de satışlarda olası değişimlere karşı hazırlık yapıyor.