Kırşehir’de 2025-2026 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, öğrenci taşımacılığına dair önemli bir gelişme yaşandı. Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, şehir genelinde uygulanacak servis aracı tarifesini kamuoyuyla paylaştı.

Kırşehir Şoförler Odası Başkanlığı tarafından 2025-2026 yılı eğitim- öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala servis aracı tarifesi açıklandı. Kırşehir Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin tüm okullara rehber personel ve ara tatiller dahil servis ücretinin 2 bin 600 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Zincirleme kaza: Trafik durdu, yaralılar var
Zincirleme kaza: Trafik durdu, yaralılar var
İçeriği Görüntüle

Kırşehir Şoförler Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklama Servis Aracı Tarifesi şu şekilde:

“1-)İlköğretim + Anaokulu+Kreş Öğrencileri (Gidiş-Dönüş) (Rehber Personel+KDV Dahil) Aylık:2600.00 TL

2-)Tüm Lise Öğrencileri (Gidiş-Dönüş) KDV Dahil Aylık:2600.00 TL

3-)Merkez Çatı Yapı-Bağbaşı Güneykent Mahallelerine Mahallelerinden Yapılacak Tüm Öğrenci Taşımacılığı (Gidiş-Dönüş)Kdv Dahil Aylık:2600.00 TL

NOT:Yukarıda Belirlenen fiyatlar 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı için geçerli olup, akaryakıta gelebilecek zamlardan dolayı yukarıdaki fiyatların yeniden güncellenip ayarlanmasına, Sömestr ve ara tatil fiyatları dahil olmasına tabidir. “

Kırşehir’de Servis Aracı Tarifesi Açıklandı

Velilere ve Personellere Sözleşme Uyarısı

Başkan Tekin, servis hizmeti alacak velilere ve görevli personellere önemli bir uyarıda bulundu. Son yıllarda yaşanan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle sözleşme yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Tekin, “2025-2026 Eğitim-öğretim yılı çocuklarımıza, gençlerimize ve esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız ve sağlıklı bir eğitim yılı geçirmek dileğiyle. Bu seneki fiyatlarımız belli oldu. Tüm okullar rehber personel ve ara tatiller dahil 2 bin 600 TL olarak belirlendi.

Buradan personel arkadaşları ve velilerimizi uyarıyoruz. Kesinlikle sözleşme yapmaları gerekiyor. Çünkü ara ara bize şikayetler geliyor. Sözleşme olmazsa biz bu şikayetlere oda olarak müdahale etme şansımız yok.” dedi.

Muhabir: Gurbet Erul