Kırşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tiyatro Festivali, 18 Kasım Salı günü başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşecek olan festival, 29 Kasım’a kadar sürecek ve tüm oyunlar ücretsiz olarak sahnelenecek. Festivalin açılış oyunu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan “O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise” olacak. Bu etkinlik tiyatroseverleri sanatla buluşturmayı amaçlıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, “O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise” adlı oyunuyla saat 19.30’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak. Tiyatronun yaşamın bir parçası olduğunu ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehirlileri 3. Tiyatro Festivaline davet etti.
“Tiyatro yaşamın bir parçasıdır”
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,3. Tiyatro Festivali ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:
"Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin kültür sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyoruz. Bizim kültürümüzde tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık; danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.
Geçtiğimiz yıl Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve 15 Kasım – 20 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilen 2. Tiyatro Festivali yoğun ilgi görmüştü.
Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.
Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da belli periyotlarla hazırladıkları oyunları hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyor.
Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Festivalimizde Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile birlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Çankaya Belediyesi Semt Tiyatrosu, Odunpazarı Belediyesi Belediye Tiyatrosu, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kırşehirli Tiyatro severlere oyunlarını ücretsiz olarak sunacaklar.
Festivalimiz süresince bizlerle birlikte olacak olan kardeş şehirlerimizin tüm Tiyatro ekiplerine teşekkür ediyorum.”

Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 3. Tiyatro Festivali Programı şu şekilde:
18 Kasım 2025 Salı
O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise
Saat: 19:30
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu
21 Kasım 2025 Cuma
Übü’nün Rol Fabrikası
Saat: 19:30
Çankaya Belediyesi Semt Tiyatrosu
23 Kasım 2025 Pazar
Komik Para
Saat: 19:30
Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu
25 Kasım 2025 Salı
Uşak, Kral ve Ötekiler
Saat: 19:30
Odunpazarı Belediyesi Belediye Tiyatrosu
27 Kasım 2025 Perşembe
Maskeliler
Saat: 19:30
Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu
29 Kasım 2025 Cumartesi
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Saat: 19:30
Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu





