Misafir Kalem MUSTAFA BAĞ: DOĞANIN ÖFKESİ!
Misafir Kalem MUSTAFA BAĞ: DOĞANIN ÖFKESİ!
İçeriği Görüntüle

AHİFEST’te Kırşehir’de düzenlenen AHİFEST festivalinde, Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı kadın kuaförlüğü bölümünden Nazlı Erdem Çiğdem Gazetesi ekibine özel röportaj vererek festival hakkında merak edilenleri anlattı.

Kırşehir’de düzenlenen AHİFEST festivalinde, Borsa İstanbul 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı kadın kuaförlüğü bölümünden Nazlı Erdem, Çiğdem Gazetesi ekibine özel röportaj vererek festival hakkında merak edilenleri paylaştı.

Nazlı Erdem, bölümde erkek kuaförlüğü, kadın kuaförlüğü, cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamaların yer aldığını belirterek, öğrencilerin bu alanlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. “Resim yeteneği olan herkes bu mesleği yapabilir. Zor bir meslek değil, yetenek ve el becerisiyle kolaylıkla öğrenilebilir. Çocukların ilgisi çok güzeldi, makyaj ve süsleme konusunda büyük bir merakları vardı. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olduk” dedi.

Festivalde yapılan makyaj uygulamalarına da değinen Erdem, bir film karakteri üzerinden gerçekleştirilen çalışmayı örnek göstererek, “Makyajın süresi değişebilir ama gönülden isteyen herkes bu işi yapabilir. Sağlık ve güzellik alanında çalışmak isteyenler için bu bölüm çok avantajlı” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman - Özgür Karaçocuk