Ticaret Bakanlığı ile Kırşehir Valiliği işbirliği ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde sekizincisi düzenlenen “Fütüvvet ve Fütüvvetnameler” konulu Uluslararası Ahilik Sempozyumu düzenlendi.

KTSO’dan Mesleki Yeterlilik Belgesi Uyarısı
KTSO’dan Mesleki Yeterlilik Belgesi Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Ahi Evran Üniversitesi’nde Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan “Fütüvvetnameler” sergi açıldı. “Fütüvvetnameler” sergisinin açılmasının ardından “Fütüvvet ve Fütüvvetnameler” konulu Uluslararası Ahilik Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyuma Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Kırşehir İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Yıldırım, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Mesut Görücü ve il protokolü katıldı.

Kırşehir’de Fütüvvetnameler Işığında Buluşma Gerçekleştirildi2

Programda konuşan Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, “Anadolu’nun ruhu Ahiliğin kalbi olan Kırşehir’de bu tür organizasyonları çok önemli görmekteyiz. Ahilik kültürünü uluslararası platformlarda yaşatmak ve bu alanda yapılan çalışmaların günümüzde karşılığını bulması adına ellerinden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Bu vesileyle, sempozyumun verimli geçmesini temenni ediyor, sempozyuma katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Demiryürek’in ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil konuştu. Rektör Karahocagil: “Ahilik Sempozyumlarında Elde Edilen Belge ve Kaynaklarla ‘Ahilik Külliyatı’ Oluşturuldu” dedi.

Kırşehir’de Fütüvvetnameler Işığında Buluşma Gerçekleştirildi1

Konuşmaların ardından sempozyum açılış oturumuna geçildi. Moderatörlüğünü Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Dr. Coşkun Yılmaz’ın yaptığı açılış oturumunda, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. İlhan Şahin ile Prof. Dr. Feridun Emecen “Fütüvvet, Ahilik ve İlk Osmanlılar” konulu sunumlar yaptılar.

Açılış oturumunun ardından 38. Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile TİKA iş birliğinde gerçekleştirilen Ahilik Temelli Girişimcilik Eğitiminde eğitim alan kursiyerlere başarı belgeleri verildi.

Muhabir: Gurbet Erul