Kırşehir’de 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle en genç ve en yaşlı çiftçilere plaket verilerek teşekkür edildi.
Kırşehir’de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Kırşehir Ziraat Odası Başkanlığında en genç üyeleri olan Ülkü Özdemir ve Kerem Mehmet Altunsaray, en yaşlı üyeleri olan Sabri Maraş ve Safiye Özbek isimli çiftçilere emekleri ve üretime olan katkılarından dolayı plaket verildi. Çiftçilere plaket takdiminde bulunan Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak “Toprağa alın teriyle hayat veren büyüklerimize saygı, geleceğe umut olan genç çiftçilerimize minnetle” ifadelerine yer verdi.
En yaşlı çiftçi üye olarak Sabri Maraş’a plaket verildi. Başkan Toprak, “En yaşlı üyemiz olarak 14 Mayıs Çiftçiler Günü münasebetiyle emeğini alın terini topraklara döken Sabri amcamıza plaketini veriyorum.” dedi.
En yaşlı kadın çiftçi olarak Safiye Özbek’e plaketini veren Başkan Toprak, “Safiye teyzemiz en yaşlı kadın çiftimiz olarak bu plaketi takdim ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Ülkemizin gıda arz güvenliliğine vermiş oldukları destekten dolayı üretimde bulundukları için kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“En büyük ihtiyacımız gençlerimiz”
En genç kadın çiftçi Ülkü Özdemir’e plaketi takdimi sırasında Başkan Toprak, “En genç çiftçi kardeşimiz Ülkü’ye plaketini taktim ediyorum. Bu çıktığı hayat yolculuğunda başarılar diliyorum. Allah emeklerini zağ etmesin. Çiftçiliğe de gönül verdiği için tebrik ediyor hayatında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
En genç erkek çiftçi olarak seçilen Kerem Mehmet Altunsaray’a plaketi verirken ise Başkan Toprak, “En genç çiftçi üyemiz Kerem kardeşimize bu mesleği seçtiği için, bu meslekte uzun yıllar bulunacağı için tebrik ediyor, başarılar diliyorum. En büyük ihtiyacımız gençlerimiz. Bu tarımın sürdürülebilirliği çok önemli.” Dedi.