Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Yıldırım ve Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal’ın katılımıyla 2025 yılı Mayıs ayı asayiş raporunu açıkladı. Vali Demiryürek, “Değerli Kırşehirliler, ülkemizin ve Kırşehir’in huzuru için ilimiz genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmalarına dair gelişmeleri siz kıymetli hemşehrilerimizle paylaşmak üzere değerli mesai arkadaşlarım İl Jandarma Komutanımız J. Albay Ahmet Yıldırım ve İl Emniyet Müdürümüz Erdoğan Kartal ile birlikte huzurlarındayız. 2025 yılı Mayıs ayı boyunca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suçun önüne geçmek ve suçluları adalete teslim etmek adına güvenlik birimlerimizce yürütülen denetim ve operasyonlara ilişkin bilgileri sizlere arz edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kırşehir’de En Çok Olay Emniyet Alanında Gerçekleşiyor4

Rapor kapsamında Kırşehir’de hiç terör eylemi gerçekleşmezken 2 DEAŞ operasyonu gerçekleşti. Gerçekleşen DEAŞ operasyonları kapsamında 3 kişi gözaltına alınırken 2’si tutuklandı.

Kişilere karşı işlenen suçlar yüzde 11 arttı

2025 yılı Mayıs ayı raporları kapsamında Asayiş suçlarıyla mücadele kapsamında kişilere işlenen önemli suçların 281’i Emniyet bölgesinde 52’si Jandarma bölgesinde olmak üzere Kırşehir’de toplamda 333 olay yaşandı. Mal varlığına karşı işlenen önemli suçların ise emniyet bölgesinde 62, jandarma bölgesinde 22 olmak üzere Kırşehir’de toplam 87 olay meydana geldi. Kişilere karşı işlenen suçlar 2024 yılı mayıs ayına göre yüzde 11 artış gösterirken mal varlığına karşı işlenen suçlar yüzde 12 azalmıştır.

Asayiş suçlarla mücadele kapsamında toplam 192 kişi yakalanırken bunların 42’si hapis 150’si ise ifade için aranan kişilerdir.

2025 yılı Mayıs ayı verileri kapsamında herhangi bir suç çetesi çökertilmezken 4 milyon 150 bin TL maddi değeri olan mal varlığına el konuldu.

Uyuşturucu kapsamında 9 operasyon yapıldı

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında uyuşturucu imalı ve ticareti bağlamında 9 operasyon düzenlenirken uyuşturucu kullanımı ve diğer konularda da 34 olay meydana geldi. İmal ve ticareti kapsamında gerçekleşen 9 operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken 5 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kullanım ve diğer konularda ise gerçekleşen 34 olayda 64 kişi gözaltına alındı.

Son dakika!.. Kırşehir'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
Son dakika!.. Kırşehir'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
İçeriği Görüntüle

Siber suçlarla mücadele kapsamında ise 2025 yılı Mayıs ayında 37 suç unsuru içeren hesap ve şahıs tespit edildi. Ödeme, yasadışı bahis ve bilişim bağlamında 2 operasyon gerçekleşirken 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişi içinde ise 4 kişi tutuklandı.

Kırşehir’de trafik denetimleri kapsamında 66 bin 63 araç denetlenerek 12 bin 737 araca cezai işlem uygulandı.

Kırşehir’de ikamet eden yabancı uyruklu sayısı: 6 bin 648

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaş sayısını 6 bin 648 olarak açıkladı. Geçici koruma altındaki Suriyeli Bin 301 olarak belirtildi. 2025 yılı Mayıs ayında 3 operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 4 kişi hakkında işlem yapılırken 2 araca el kondu.

Muhabir: Gurbet Erul