Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, 21 Haziran Dünya Motosiklet Günü kapsamında Kırşehir Motosiklet Kulübü üyelerine güvenli sürüş eğitimi verdi. Eğitimde trafikte dikkat edilmesi gereken konular da ele alındı.

18 Temmuz 2025 Cuma günü Kırşehir’de hava 35 dereceyi gördü
18 Temmuz 2025 Cuma günü Kırşehir’de hava 35 dereceyi gördü
İçeriği Görüntüle

Kırşehir’de 21 Haziran Dünya Motosiklet Günü dolayısıyla jandarma ekipleri, motosiklet kullanıcılarına yönelik bilgilendirme etkinliği düzenledi. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Timleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Kırşehir Motosiklet Kulübü üyelerine güvenli sürüş teknikleri anlatıldı.

Trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar hatırlatıldı

Eğitimde; kask kullanımı, koruyucu ekipmanların önemi, takip mesafesi ve hız sınırlarına uyulması gibi konulara dikkat çekildi. Jandarma ekipleri, motosiklet kullanıcılarının hem kendi can güvenlikleri hem de trafikteki diğer bireyler için kurallara azami derecede riayet etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaza geçiren kulüp üyesi hastanede ziyaret edildi

Etkinlik kapsamında ayrıca bir gün önce trafik kazası geçiren kulüp üyesi motosiklet sürücüsü de unutulmadı. Jandarma ekipleri, hastanede tedavisi süren kulüp üyesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, bu tür farkındalık çalışmalarının yıl boyunca süreceğini belirtti.

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman