Kırşehir’de “Akreditasyon Ekip Sorumluları” programı düzenlendi.
AFAD Kırşehir İl Müdürlüğü gönüllüleri buluşturmaya devam ediyor. “Akreditasyon Ekip Sorumluları” programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, STK, OSB ve özel işletmelerin bünyesinde arama kurtarma ekiplerinin kurulmasına dair çalışmalar değerlendirildi. “Akreditasyon Ekip Sorumluları” programına Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, AFAD Kırşehir İl Müdürü Uğur Olgun, Gönüllülük ve Sivil Toplumla İlişkiler Dairesinden AFAD Uzmanları ve AFAD Gönüllüleri katıldı.
Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK, OSB ve Özel İşletmelerin bünyesinde kurulması yönünde çalışmaların devam ettiği arama kurtarma akreditasyon ekip sorumluları programı ile destek AFAD gönüllülerinin katılımı ile gönüllü buluşma etkinliği gerçekleştirildi.

Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, Gönüllülük ve Sivil Toplumla İlişkiler Dairesinden AFAD Uzmanlarının da katılım sağladığı “Akreditasyon Ekip Sorumluları” programında Kırşehir’de arama kurtarma ekipleri kurulması noktasında hali hazırda devam eden çalışmalar ve bundan sonra ki süreçte yapılacak adımlar değerlendirildi.
AFAD Gönüllüleri ile gerçekleştirilen etkinlikte ise İl Müdürü Uğur Olgun’un Kırşehir’de yürütülen gönüllülük çalışmaları, gönüllülük projesinin önemi ve gönüllüler ile yürütülen çalışmalara dair bilgi vermesi, akabinde Sivil Toplumla İlişkiler Dairesinden AFAD Uzmanlarının, AFAD Gönüllülük Sistemi, Başkanlığının Türkiye genelinde devam eden gönüllülere yönelik projeleri ve bu yönde yapılan çalışmaları hakkında bilgilendirme yapması ile etkinlik sona erdi.

Program sonunda AFAD gönüllüleri afet bölgelerinde yaptıkları çalışmalar, projenin geliştirilmesi yönünde ki çözüm önerileri, olası afet ve acil durumlarda atılabilecek adımlar ele alındı. Kırşehir AFAD Müdürlüğü yapmış olduğu paylaşımda, “İl AFAD Müdürlüğü olarak hedeflediğimiz toplumsal güç birlikteliğine bir adım daha yakınız. Birlikte daha güçlüyüz.” ifadelerine yer verdi.




