Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün MEB AKUB ekibi, AFAD İl Müdürlüğü ile iş birliği yaparak çeşitli alanlarda eğitimlere başlamıştır. Bu iş birliği, personelin arama-kurtarma, barınma ve psiko-sosyal destek alanlarında akredite olma sürecini hızlandırmayı hedeflemektedir.

Kırşehir’de Afetlere Karşı Hazırlık Çalışmaları Sürüyor1

Uygulamalı eğitim çalışmaları gerçekleştirildi

Ekip, senaryo gereği hazırlanan deprem enkaz alanında uygulamalı eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Bu eğitimler, olası afetlere karşı şehirdeki dayanıklılığı artırmayı amaçlayan önemli bir adımdır.

Kırşehir’de Afetlere Karşı Hazırlık Çalışmaları Sürüyor

Kırşehir Belediyesi Önündeki Tabela Kafaları Karıştırdı
Kırşehir Belediyesi Önündeki Tabela Kafaları Karıştırdı
İçeriği Görüntüle

Vali Murat Sefa Demiryürek, eğitim çalışmalarını ilgili kurum amirleriyle birlikte yerinde takip ederek destek vermiştir. "Kırşehir’imizin afetlere karşı daha dirençli bir şehir olmasına katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum," diyerek dayanışma ruhunu vurgulamıştır.

Kırşehir’de Afetlere Karşı Hazırlık Çalışmaları Sürüyor3

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman