Sevgili Kırşehirliler,
Değerli okurlarım,
28 Mart tarihi benim için çok özel bir gün…
43 yıl önce çıktığım bu meşakkatli yolda…
Evet, bugün elinizde tuttuğunuz “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi 28 Mart 1977 tarihinde yayın hayatına başlamıştı.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” 43 yaşına girdi.
Yani 43’üne merdiven dayayan, Kırşehir’in, Kırşehirlilerin sesi, gözü, kulağı olan, Kırşehir ve Kırşehirlilere söz söyletmeyen, olgun, seviyeli, nitelikli, kaliteli, Atatürk ilke ve inkılaplarının sonsuz savunucusu olan “Kırşehir Çiğdem” 43. yaşına girdi.
Dile kolay koskoca 43 yıl…
Yarım asra yakın bir zaman…
Gazeteciliğe adım attığımız ilk günden beri tek çabamız seviyeli ve kaliteli bir Kırşehir gazetesi yayınlamak, Kırşehir ve Kırşehirlilere hizmet etmekti.
Dürüst ve seviyeli, örnek bir gazetecilik ilkesi ile çıktığımız bu yolda, nice olumsuzluklarla karşılaştık. Ama yılmadık ve aynı duyarlılığı gösteriyoruz.
Buraya kolay ulaşmadık. Kendi gayret ve çabalarımızla uçarak değil, sürünerek geldik. Yorulduk ama mutluyuz.
Gazetecilik bizim ilkemizde her düşünce ve fikrin üstün tutulması amacıyla verilen uygarlık savaşında mücadeleyi kalem, kâğıt ve mürekkeple sürdüren alperenlerdir.
İçerikli, kaliteli bir gazetenin okuyucuya sunulması için verilen emek ve çabalar tarif edilemez.
“Kırşehir Çiğdem”i yayınlamaya başladığımız günden bu yana ne zorluklarla karşılaştık, nice engelleri aştık anlatamam.
Ülkemiz medyasında tekelleşme, medya adına yaşanan kirlilik ne acı ki Kurtuluş Savaşı’nda Ata’sının izinde olmuş, “Anadolu Basını” dediğimiz bizlere kadar ulaşmıştır.
Bu mesleğe yıllarını vermiş, ekmeğini gazetecilikten kazanan gerçek gazetecilerin işlevini ne yazık ki ulusal medyada olduğu gibi Kırşehir’de de ihale takipçisi, söğüşçü, liboş, besleme, tehdit ve şantajcı soytarılar yürütmeye başladı. Çıkardıkları gazeteler de aynı kendilerine benziyor. Adıyla bir makale yazamayanlar sırıtıyor görüyorsunuz.
Bunlardan utanç duyuyoruz. Şöyle bir bakıyorum bu yalaka, soytarı, medyacı bozuntuları hepsi de yaşamıyla müsemma olanlardır. Gülünçler hepsi…
“Kırşehir Çiğdem”i yayınlamaya başlarken benim onurlu babam Mustafa Onbaşı demişti ki “Oğlum önce Kırşehir’i seveceksiniz. Kırşehir’e siz sahip çıkacaksınız. Kırşehir ve Kırşehirlilere söz söyletmeyeceksiniz. Tarafsız olacaksınız. Siyasetçilere eşit yaklaşacaksınız. İşinizde titiz olacaksınız. Mesleğinizi hiçbir zaman küçültmeyeceksiniz. Namuslu ve şereflice çalışacaksınız. İşte o zaman başaracaksınız…”
Evet, babamızın bu sözleri dün olduğu gibi bugün de bizim değişmez ilkemizdir.
Bugün mesleğinde emekli olmuş, yıllarını bu mesleğe vermiş, bizleri yetiştirip Kırşehir basınına kazandıran, ustamız, ağabeyimiz Dursun Yastıman’ı bugün saygı, sevgi ve şükranla anıyor, onu öpüyorum. Ona buradan sağlıklar, mutluluklar diliyorum.
Kırşehir basını üstad Cevat Hakkı Tarım’dan sonra yetiştirdiği ve kıymetini bilemediği Dursun Yastıman Kırşehir için, Kırşehirliler için yıllarını verdi, ömrünü verdi.
Aynı onun gibi kalemini satmayan, dürüst gazetecilik yaptığımız Kırşehir’de şimdi ne iş yaptığı belirsiz, soytarılara bakınca ne olduğunu hemen anlayacağınız sahtekâr düzenbazlarla dün ağabeyimiz Dursun Yastıman uğraşıyordu, bugün biz uğraşıyoruz. Hepsi bitli yorganın altında bekliyorlar, nasıl yaşıyorlarsa yaşıyorlar!
Bugün Kırşehir’de herkes ilân ve reklâmını “Kırşehir Çiğdem”e veriyorsa, herkes “Kırşehir Çiğdem”i okuyorsa, dürüst gazetecilik yaptığımız içindir.
“Kırşehir Çiğdem” çok seslidir. Her görüş “Kırşehir Çiğdem”de yer bulur. Herkes görüş ve düşüncelerini özgürce ifade eder.
Bugün üzülerek ifade etmeliyim ki Kırşehir’de “Basın” kisvesi altında ağına düşürdükleri insanlarla iş bağlayan, yakınlarını buralara yerleştirmeye çalışan kişiler türedi ne acı ki…
Ağına düşürdüklerini bağ evinde, dağ evinde çanaklarla ağırlayıp haram kazanmanın yollarını arıyorlar.
Bugün Kırşehir’de gazeteciyim diyen, yazı yazan niceleri “Kırşehir Çiğdem”in mutfağında yetişti. Nice çalışanımız “Kırşehir Çiğdem”de ekmek yedi ve bu gazete de emekli oldu.
Yarım asra yakındır yayınladığımız “Büyük Kırşehir’in, Büyük Gazetesi” olmakla onur duyduğumuz “Kırşehir Çiğdem” yıllardır Kırşehir’de lider gazete olmakla övündü, hala da lider olma özelliğini koruyor.
Kırşehir basın tarihine adını dürüstlüğü ile kalitesi ile, Kırşehir’e sahip çıkması ile, kalemini satmayan yazarlarıyla, altın harflerle yazdırmış, yüzlerce basın ödülü almıştır “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi…
Yıllarımı verdiğim, ömrümü verdiğim “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi yarın 43 yaşına adım atıyor.
43 yıla yakındır bizi takip eden, bizi destekleyen, bütün kadirbilir Kırşehirlilere, il yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, mesleğini dürüstçe yapan, eğilip bükülmeden satmayan, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla yürüten meslektaşlarımıza selâm olsun…
Nice yıllara “Kırşehir Çiğdem”…