Kırşehir’in Kaman ilçesinde, abartı egzoz ve plakasız motosikletlerle çevreyi rahatsız eden 3 sürücüye toplam 83 bin 989 TL idari para cezası uygulandı. Söz konusu denetim, Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin vatandaş ihbarları üzerine başlattığı operasyon kapsamında gerçekleşti.

Kask Yok, Plaka Yok, Gürültü Var: Ceza Yağdı

Kurancılı köyü yakınlarında yapılan denetimlerde durdurulan motosiklet sürücüleri Y.B., H.A.T. ve H.T.'nin kasksız, plakasız ve sürücü belgesi olmadan motor kullandığı belirlendi. Ayrıca motosikletlerde abartı egzoz kullanımı tespit edildi. Jandarma ekipleri, çevreye rahatsızlık veren bu sürücülere yönelik yasal işlem başlattı.

Kırşehir’de Mal Varlığına Karşı Suçlar Yüzde 22 Arttı
Kırşehir’de Mal Varlığına Karşı Suçlar Yüzde 22 Arttı
İçeriği Görüntüle

Bir Motosiklette Belgede Sahtecilik Tespit Edildi

Yapılan detaylı incelemede motosikletlerden birinin şase numarasının kazındığı tespit edildi. Bu durum üzerine, ilgili sürücü hakkında "belgede sahtecilik" suçundan adli işlem başlatıldı.

Motosikletler Yediemin Otoparkına Çekildi

Eksiklikleri bulunan motosikletler, gerekli işlemler tamamlanana kadar yediemin otoparkına çekildi. Jandarma yetkilileri, özellikle yaz aylarında artan motosiklet kaynaklı gürültü kirliliği ve trafik güvenliği ihlallerine karşı denetimlerin sıklaştırılacağını bildirdi.

Muhabir: Dilek Küçükosmanoğlu