Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Konya'da düzenlenen Konya Ovası Projesi (KOP) Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı'na katıldı.
Konya'da düzenlenen programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ,Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, KOP Bölgesi Valileri ile bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve davetliler katıldı.
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, KOP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’na katıldığını, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi Bakanlarımız, Bölge İllerimizin Valileri, Belediye Başkanları, Rektörleri ile birlikte Konya Ovası Projesi (KOP) Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’na katıldık. 2024-2028 dönemini kapsayacak KOP Eylem Planının, bölgemiz ve Kırşehirimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşen KOP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhuriyet’in ikinci asrına, son 22 yılda önemli kazanımlar elde etmiş ülke olarak eriştiklerini söyledi.
Türkiye'nin 1 trilyon 260 milyar dolara ulaşan milli geliriyle, sanayisinin öncülüğünde 36 milyar dolardan 262 milyar dolara yükselen ihracatıyla emsal teşkil eden ülke konumunda olduğunu dile getiren Kacır, "Bu kazanımlar, ülkemiz için alın teriyle, akıl teriyle, vizyoner bakış açısıyla çalışarak, sürekli program ve proje üretip uygulayan sağlam irade ve anlayış sayesinde gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyonu ve liderliğinde, başarı hikayemizin her satırını büyük gayret, azim ve kararlılık ile yazdık, hep birlikte yazmaya devam ediyoruz. Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefine, topyekün bir kalkınma seferberliğiyle yürüyoruz." diye konuştu.
Bakan Kacır, bölgedeki illerde 18 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) kurduklarını,104 binden fazla ilave istihdam sağladıklarını ifade etti. Bakan Kacır, yatırım teşvik sistemiyle 893 milyar lira yatırıma sahip, 192 bin vatandaşa iş ve aş kapısı olacak 9 bin 819 yatırımı desteklediklerini, attıkları tüm bu adımlar neticesinde KOP Bölgesi'ndeki illerin ihracatının 225 milyon dolardan 5 milyar dolara yükseldiğini aktardı.
Karaman'da ise mermer işleme ve katma değerli gıda ürünleri imalatı yatırımlarının gelecek dönemde öncelikleri arasında olacağına dikkati çeken Kacır, gelişen yerel ekonomi illeri olarak belirledikleri Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yozgat'ta tarım, hayvancılık ve madencilik faaliyetlerinde verimlilik ve katma değerin artırılması, doğal, tarihi ve kültürel değerlerin il ekonomisine katkısının yükseltilmesi, illerin gelişmiş merkezlerle ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi ve erişilebilirliklerinin artırılmasının odaklarında yer aldığını belirtti.
Kacır: “Kırşehir'de et ürünleri işleme faaliyetlerine odaklanıldı”
Kacır, şu ifadeleri kullandı:
"Nevşehir'de kabak çekirdeği yağı üretimi, Kırşehir ve Niğde illerinde biyogaz üretimi, Kırşehir'de et ürünleri işleme faaliyetlerine odaklanırken, maden kaynaklarını da imalat sanayisinde daha fazla değerlendireceğiz. Jeotermal potansiyelleri bulunan Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat’ta sağlık turizmini harekete geçireceğiz. Diğer yandan, Yozgat-Kayseri, Kayseri-Aksaray-Konya-Antalya ve Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hatları ile Yozgat Havalimanı projeleri de hayata geçtiğinde, şehirlerimizin merkez noktalara ulaşım ağı daha da güçlenmiş olacak."