Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (Kırşehir TSO) tarafından hazırlanan "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE)" projesi, Ticaret Bakanlığı desteğiyle onay aldı. Tarım sektörüne yönelik olarak tasarlanan proje, Kırşehir’deki üretici firmaların küresel pazarlarda daha etkin rol almasını hedefliyor.

Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, projenin onaylanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Tarım sektörümüz Kırşehir’in en güçlü dinamiklerinden biri. Bu projeyle üreticilerimizi bir araya getirerek, küresel rekabete hazırlayacağız. Katma değeri yüksek ürünlerin ihracatına odaklanarak hem firmalarımızın hem de şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağız,” dedi.

Firmalar önce kümelenecek sonra dış pazara açılacak

Proje kapsamında firmaların kümelenerek güç birliği yapması sağlanacak ve dış pazarlara açılmaları için kapsamlı destekler sunulacak. Eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama faaliyetleri ve ikili iş görüşmeleri gibi çeşitli alanlarda verilecek hizmetlerle ihracat potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.

İlk aşamada firmalar arası işbirliğinin güçlendirilmesi, ortak ihtiyaç analizlerinin gerçekleştirilmesi ve hedef pazarların belirlenmesi için çalıştaylar ve saha analizleri yapılacak.

Kırşehir'de bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı
Kırşehir'de bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

UR-GE projesiyle Kırşehir, tarım sektöründe ihracat odaklı yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman