24 Haziran’da yapılacak olan seçimler nedeniyle Kırşehir’deki siyasi partilerimiz ve adaylarımız var güçleriyle çalışmalarına devam etmektedirler.
Her siyasi parti, her milletvekili adayı kendince bir şeyler söylemekte, Kırşehir için yapacaklarını, projelerini anlatmaktadırlar.
Aslında 24 Haziranda yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde Kırşehir için en güzel tarafı adaylarımızın büyük çoğunluğunun yıllar önce Kırşehir’den ayrılmış ama aklına bir daha Kırşehir gelmemiş, düğünlerde, cenazelerde bulunmamış, eş, dost gezmemiş, Kırşehir cadde ve sokaklarında gezmemiş ama seçim nedeniyle Kırşehir’e gelerek boy göstererek aday olanların yerine büyük çoğunluğu Kırşehir’i terk etmemiş, iş hayatına Kırşehir’de atılmışlar, yaşamlarına Kırşehir’de devam ettirmişler, Kırşehir cadde ve sokaklarında gezmişler, cenazelerde, düğünlerde bulunmuşlar, eşi, dostu unutmamış, Kırşehir’i iyi bilen, iyi tanıyan Kırşehir’e hizmet eden hemşerilerimizin aday olmaları işin en güzel tarafıdır.
Zira hayatın şartları gereği doğal olarak iş için, ekmek için yıllar önce Kırşehir’den ayrılmış, sonrasında Kırşehir’e ayak basmamış, Kırşehir’ i unutmuş hemşerilerimizin aklına Kırşehir seçimden seçime geliyor ve aday oluyorlardı. Şimdi durum farklı ve tamamen Kırşehir’de yaşayan, Kırşehir’i terk etmeyen hemşerilerimiz aday oldular. Böyle olunca seçimlerde milletvekili seçildikleri taktirde Kırşehir’in sorunlarını birilerinden öğrenmek zorunda kalmazlar, çünkü içinde yaşadıkları Kırşehir’in sorunlarını en iyi şekilde bilmektedirler. Aracıya ihtiyaç duymazlar.
Birde seçimlerden seçime Kırşehir akıllarına gelen hemşerilerimiz kazandıkları taktirde haliyle Kırşehir’e gelip gidiyorlar, görüşüyorlar, protokolde boy gösteriyorlar, kendilerince çalışıyorlar, proje üretiyorlar ama milletvekilliği bitince beş yıl sonra yapılacak seçimlerde aday olmak üzere Kırşehir’i bir daha gelmemek üzere unutuyorlar.
Her şey bir tarafa ne olacak kendi küçük derdi büyük Kırşehir’in bu hali?
Yıllarca birikmiş çözüm bekleyen problemleri,
Göç vermesi, işsizliğin her geçen gün artması,
Bir türlü sanayileşmeyi gerçekleştiremememiz ve buna benzer yığınla sorunlar.
Aslında Kırşehir’e nasıl bir milletvekili lazım ilk önce bu konunun halledilmesi gerekiyor.
Zaman, zaman azınlıkta da olsa Kırşehir için çalışan fabrikalar yaptıran, yatırımlar yaptıran milletvekillerimiz olmuştur.
Son yıllarda milletvekilliği özel ve dini günler olan Cuma günlerinde, kandillerde ve dini bayramlarda, düzenledikleri etkinliklerde mesaj atmaktan ve sizler için çalışıyoruz, bakanlarla görüşüyoruz, Kırşehir’in sorunlarını hallediyoruz, Kırşehir iyi yolda ilerliyor gibi basın açıklamalarından, sürekli belirttiğim eski kamu binalarının ve okulların yıkılarak yenilerinin yapılmasının yatırım olarak gösterilmesinden ileri bir şey yok.
Milletvekillerinin odasını bilmem, her hangi bir yerde oturup sohbet edip çay içmemişim, belki ziyaretine gitsem bir istekte bulunsam suratını ekşitip çay dahi ikram etmeyecek ama vatandaşın telefon numarasını nereden temin etmişlerse özel günlerde düzenledikleri etkinlikler mesajlar atıyorlar.
Bu olaya şu an milletvekili adayı olanlar da yapmaya başladılar.
Tamam özel günlerde ve düzenlenen etkinlikler için insanlara mesaj göndermek iyi ve güzel bir anlayış diyelim amma ve lakin, fakat kardeşim bunlardan önce sizler Kırşehir’in sorunlarını halledin, devlet veya özel yatırımların gelmesini sağlayın, işsizliği azaltın, göçü durdurun, askeri birliğin gelmesini sağlayın, demir yolunun, hızı trenin gelmesini sağlayın, esnafın yüzünü güldürün ve Kırşehir’in ihtiyacı olan başka yatırımları getirin ve diğer problemleri halledin. Örneğin 1954 yılında ilçe yapılarak elimizden alınan ilçelerimizin tekrar alınması için gündem oluşturun, ses getirecek çalışmalar yapın ve o ilçelerimizi tekrar alarak yaşantıları boyunca birbirlerinden ayrılmayan ama Adnan Menderes hükümetinin ayırdığı Ahi Evran ile Hacı Bektaş’ı yeniden kavuşturun.
Bu hizmetler önemli hizmetlerdir, Kırşehir’in önünü açacak, kabuğunu değiştirecek önemli hizmetlerdir, bunları yaptıktan sonra buyurun özel günlerde mesajlarınızı atın hem de komple bir servisten değil şahsınıza ait telefonunuzdan atın bizlerde sizlere dönelim özel günlerinizi kutlayalım. Bu nasıl tezatlık ki sözde mütevazilik gösteriyor vatandaşa mesaj gönderiyorsunuz ama sizin telefonunuz görünmüyor, bilinmiyor, neden vatandaştan korkunuz mu var?
Bu yazımda sonra da sakın ola da sizlere ulaşılamayacak bir telefon numarasıyla mesaj göndermeyiniz. Biz onları da gördük bana bu kartta yazan telefondan ulaşabilirsiniz diyerek kart verip, vatandaşın aradığında ulaşılmayan bir numara.
Sanki Kırşehir insanı bunları yiyor.
Güler misiniz, ağlar mısınız ?
Kırşehir mesaj milletvekili istemiyor.
Kırşehir suya sabuna dokunmaktan korkan milletvekili istemiyor.
Kırşehir lideri ne derse desin onaylayan, emme basma tulumba gibi kafa sallayan , el kaldırıp, indiren milletvekili istemiyor, gerektiğinde Kırşehir için liderine rest çekecek milletvekilleri istiyor.
Kırşehir görsel ve yazılı basında sizler için çalışıyoruz, projeler üretiyoruz, gece gündüz hizmet ediyoruz diyerek avutan, günü geçiştiren milletvekili istemiyor.
Kırşehir oğlunun, kızının, gelininin, damadının, torununun işini yaptırmak isteyen dalkavukların, yalakaların etrafını sardığı milletvekili istemiyor. Aksine etrafından dalkavukları temizleyen, Kırşehir’i, Kırşehir insanını düşünen milletvekili istiyor.
Kırşehir’e yatırım kazandıracak, işsizliği azaltacak, göçü durduracak, elinden alınan ilçelerini geri alacak, Kırşehir’den özür diletecek, iadeyi itibarını verdirecek, icraat milletvekilleri arıyor, mesaj milletvekilleri değil.
Bu yazıyı burada bitirmek istiyorum, yazdıkça düşman sahibi oluyorum. Bana ne Kırşehir’in sorunları, suya sabuna dokunmadan, akmadan, kokmadan, yanmadan sönmeden yıllardır devletin sırtından yiyip içip, gününü gün etmek, gelene ağam, gidene paşam demek varken üzerime vazife olmayan işlere karışıyorum.
İnanın böyle olmuyor.
Kırşehir sevdalısı olduğum, Kırşehir’in sorunlarını gündeme getirdiğim için iyi bir insan değilim gibi geliyor bana.