Kırşehir’de son yıllarda bazı şeylerin iyiye gitmediğini, devlet yatırımlarının ağır aksak devam ettiğini, hatta durdurulduğunu benim gibi herkes çok iyi biliyor.
İşte yapımı yılan hikâyesine dönen Çevre Yolu Projesi...
İşte bir Öğretmenevi olarak yapımına başlanan Uygulama Oteli.
İşte 40 derslikli yapılması kararlaştırılan, ancak bir türlü yapımına başlanamayan Teknik Meslek Lisesi.
İşte 2017 yılında yapımına başlanan ve bir türlü tamamlanamayan Kırşehir Hükümet Konağı…
İşte yıllardır yapımı devam eden ve bitirilemeyen Ahi Evran Külliyesi…
Yani Kırşehir’de son yıllarda ne yazık ki pek çok yatırım ve hizmet ya durduruldu, ya iptal edildi, ya da ağır aksak sürüyor.
Peki bu yatırımlar ne zaman bitirilecek bilen var mı?
Yarım asra yakındır bu memlekette gazetecilik yapıyorum ben bilmiyorum ki Kırşehir halkı bilsin ne zaman bitirileceğini!
Bir hemşehrimizle Kırşehir’de yıllardır yapımı devam eden ve yılan hikâyesine dönen yatırımlar üzerine sohbet ediyoruz ve söz dönüp dolaşıyor ve Kırşehir’in güçlü temsilcilerinin olmamasında düğümleniyor.
Başka illerin sorunları yok mu? Elbette vardır. Ama bu sorun o ilin güçlü siyasilerinin müdahalesi ile kısa sürede çözümleniyor.
Kırşehir ise yerinde saymaya, hatta her geçen gün geriye gitmeye devam ediyor.
İşte bugün çözüm bekleyen yukarıda saydığım yatırımları ve hizmetleri kim tamamlayıp, çözümleyecek?
Elbette genel iktidarda olan AK Parti ve dolayısıyla Kırşehir temsilcisi Milletvekili Mustafa Kendirli…
Ama ne yazık ki iktidar ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle acil yatırımlar, ya da tamamlanma sürecine giren yatırımlar dışında hiçbir yatırıma istenen ödenekleri aktarmıyor.
Böyle olunca da Kırşehir gibi sesi soluğu çıkmayan, güçlü siyasileri olmayan iller her zaman olduğu gibi bu dönemde de ne acı ki avucunu yalıyor.
O halde ne yapmamız gerekiyor Kırşehir’in içinde bulunduğu tüm sorunları çözmek için?
İşte Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na göre 25 milyon, Milletvekili Mustafa Kendirli’ye göre 250 milyon liralık istimlak bedelli olan Çevre Yolu Projesi’nin gerçekleşmesi için artık zaman kaybetme lüksümüz yok.
O zaman iktidar partisi Milletvekilimiz Mustafa Kendirli ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun bir araya gelip bu sorunu mutlaka çözmeleri gerekiyor.
Belediye Başkanımız Ekicioğlu’nun partizanlık yapmadığını, her bölgeye eşit hizmet götürmek için bütün imkanları zorladığını, tasarrufa yöneldiğini herkes görüyor ve biliyor.
Yine Kırşehir’in en önemli sorunlarından biri olan Hükümet Binası’nın akıbetinin ne olacağı hâla belirsizliğini koruyor.
Malum eski Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin Kırşehir’de Cacabey ile Ahi Evran’ı birbirine kavuşturacak bir projesi vardı. Bu proje çerçevesinde Kırşehir Belediyesi, Polisevi, Jandarma, Öğretmenevi gibi resmi binalar da zamanla yıkılıp kaldırılacaktı. 
Hatta bugünkü Ahi Çarşısı ve PTT’nin bulunduğu ada da yıkılacaktı. Böylece Kırşehir de mükemmel bir meydana kavuşacaktı. Ama Bahçeci bu projesini tamamlayamadı. Devlette devamlılık esastır. Bu projenin devamı yapılacaksa hangi Belediye Başkanı olursa olsun, onun bu konuda yapacağı projenin yanında ve destekçisi olmak herkesin görevi. 
Hükümet Binası olarak kullanılacak bina üzerinde hiçbir proje tadilatı yapılmadan, yeni bir masrafa gitmeden eski projeyle birlikte Hükümet Binası yerine Kırşehir Belediye Hizmet Binası olarak tamamlanabilecek. 
2017 yılında yapımına başlanan yeni Hükümet Konağı’nın ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek yurt binası olarak inşa edilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredileceği yönünde çalışmalar devam ederken Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak Yeni Hükümet Binası’nın Kırşehir Belediyesi’ne Hizmet Binası olarak devredilmesi için talip olduklarını açıkladı. 
Bu talep doğru ve yerinde bir karardır. Yeni hükümet binasının yapılmasını Kırşehirliler talep etmiş ve ilimizi yönetenler de bu yönde karar almıştı. İhale edilen projenin yapımı devam ederken, 2019 yılı içerisinde yükselmeye başlayan yeni hükümet binasının Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilerek yurt binası olarak yapımının tamamlanması gündeme geldi. Bu çalışmaların devam etmesi nedeniyle inşaat durdurulmuştu. 
Belediye Başkanı Sayın Ekicioğlu, Kırşehir’in en önemli ve işlek caddesinde yapılan Yeni Hükümet Konağının iptal edilip, yerine yurt yapılmasının yanlış bir karar olacağını açıkladı. Çünkü şehir merkezinde yurt binasına ihtiyaç yoktur. Birçok yurt binası boş durumdadır. Oysa Kırşehir Belediyesi’nin yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğu ortadadır.
Başkan Ekicioğlu’nun yaptığı açıklamada da belirttiği gibi Ahi Evran Külliyesi Projesi çerçevesinde Jandarma Gazinosu, Polis Evi, Öğretmenevi binalarıyla birlikte Belediye Binası da Ahi Evran Külliyesi içinde kalacağı için yıkılması planlanıyor. 
O zaman yapılması gereken yeni bina Hükümet Binası olarak kullanılmayacaksa o zaman ilimizi yöneten Sayın Valimiz İbrahim Akın, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ile Metin İlhan ve Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu bir araya gelmeli ve Hükümet Binası’nın Kırşehir Belediyesine Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere devrini sağlamalıdır. Çünkü Belediye de bir kamu kurumudur ve bu konuda kesinlikle siyasi düşünülmemelidir. 
Bunun tersi yapılır, bu devasa binanın projesi üzerinde tadilatlar yapılarak yine binlerce lira harcanarak yurda dönüştürülürse büyük hata yapılmış olur ve bunu yapanlar hiçbir zaman affedilmez. 
Gerekirse Kırşehir Valiliği bu konuda bir anket çalışması ya da Kırşehir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerini toplayıp müzakere edip yapıp halkın istek ve talepleri doğrultusunda Hükümet Binasının, ne şekilde kullanılabileceğini kararlaştırıp, en doğru kararı verebilir. 
Tabi gönül isterdi ki devasa bu bina keşke şehrin göbeğine inşa edilmese idi. Ama madem ki yapıldı ve milyonlarca lira harcanarak bu seviyeye getirildi. Kırşehir Valiliği’nin de böyle bir binaya ihtiyacı yok. O zaman yapılması gereken buranın yurda değil, Kırşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi en doğru karar alacaktır.
Özetle Kırşehir’i yönetenlerin, siyasi görüş ve düşüncelerini bir kenara atıp, kenetlenip, memleketimizin sorunlarını çözmeye odaklanmaları gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa Kırşehir’in sorunları içinden çıkılmaz bir hal alır ve kangrenleşiyor. Kaybeden elbette Kırşehir olacaktır. Ama asıl kaybeden de seçilmiş olan Milletvekilleri ve Belediye Başkanı olacaktır.

***

Biraz da gülelim

Büyüyünce eşek olursun!
Çobanın köydeki lakabı "eşek"miş. 
Herkesin dilinde "eşek geldi, eşek gitti, eşek şöyle, eşek böyle..."
Karısı bir gün dayanamamış:
Git ağaya yalvar yakar, senin lakabını değiştirsin. Çoban denileni yapmış, sevinç içinde koşarak eve gelmiş:
Değiştirdi, değiştirdi!
Ne koydu?
Artık lakabım eşek değil, sıpa... Kadın dizlerini dövmeye başlamış:
Vay başıma gelenler, sen büyür yine eşek olursun!

***

Sevdiğim bir söz
“Dünyada birçok yetenekli kişi, küçük bir cesaret sahibi olmadığı için kaybolurlar.”
Sydney Smith