Kırşehir’de Ahilik kültürünün yaşatıldığı en anlamlı etkinliklerden biri olan 38’inci Ahilik Haftası kutlamaları, geleneksel bir davetle başladı. Şehrin merkezinde davul-zurna eşliğinde yapılan yürüyüşle Ahi esnafı kutlamalara çağrıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, esnafa Ahi helvası ikram edilirken, Türk bayrakları dağıtıldı.

Ahi Esnafı Geleneksel Yürüyüşle Kutlamalara Davet Edildi
Kırşehir Ticaret İl Müdürü İsmail Güner, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk ve oda başkanları davul-zurna eşliğinde Ahi esnafını 22 Eylül 2025 tarihinde gerçekleşecek Kortej Yürüyüşüne ve bir hafta sürecek kutlamalara davet ettiler.
Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, esnafa Ahi helvası ikramı yapılırken, Türk bayrakları dağıtıldı. Katılımcılar, hem kültürel mirasa sahip çıkmanın hem de toplumsal dayanışmanın bir örneğini sergiledi.

“Bu Kültür Hepimizin Sahiplenmesiyle Yaşar”
Başkan Öztürk, “Bu hafta biliyorsunuz pazartesi günü Ahilik Haftası kutlamalarına start verilecek. Türkiye'nin her tarafına ait her yerde kutlanacak ama merkezi Kırşehir olduğu için bir hafta boyunca burada olacak.
Ayın 22’sinde Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanımız gelmezse Cumhurbaşkanı Vekili ve Yardımcımız ve Bakanımız ve milletvekillerimiz gelecek. Bütün Kırşehir halkını da Kortej yürüyüşüne davet ediyoruz. Ticaret İl Müdürümüz yanımızda esnaf odaları ve yönetiminle beraber sizi de davet ediyoruz.
Sizin duyarlılığınıza yani bu bizim tamam ahilik çok güzel bir şey. Olmazsa olmazlardan biri ama bu benimle, müdürümle olmaz. Hep beraber sahip çıkarsak bu işi en iyi şekilde götüreceğimize inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun, teşekkür ederiz. Kolay gelsin. Hayırlı işler.” ifadelerini kullandı.

Kırşehir esnafı ise destek vereceklerini belirterek “Bu bayram hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi.




