Her mesleğin ticari yönü hesaplanır, kâr ve zararları düşünülür. Fakat bazı meslekler vardır ki tutku ve sevgiyle ne kadarda belli bir yere kadar götürülse de, hastalık ve görev anlayışı tutkusuyla devamında vazgeçilemez.

Her mesleğin ticari yönü hesaplanır, kâr ve zararları düşünülür. Fakat bazı meslekler vardır ki tutku ve sevgiyle ne kadarda belli bir yere kadar götürülse de, hastalık ve görev anlayışı tutkusuyla devamında vazgeçilemez.
Bu mesleklerden bir tanesi de gazeteciliktir. Amme hizmeti anlayışı ve memleket aşkı bu meslek dalında öne çıkar ve yaşamını devam ettirir. Tıpkı “Kırşehir Çiğdem” gazetesi gibi…
Mesleki dalda “çekirdekten yetişme” diye bir tabir vardır. İşte Şevket Güner ve kardeşi sevgili Salih Güner beyin bütün zorluklara rağmen “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi’nin yaşamını idame ettiren veya ettirmeye çalışan arkadaşlara 41’nci yılını kutlamaya hazırlanırken, daha nice 41 yıllar kutlamalarını diler ve başarılarının devamını temenni ederim.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”de günlük veya haftalık, aylık yazı yazan arkadaşların hiç bir çıkar gözetmeden ve tarafsız ve seviyeli eleştirileri, takdire sayan davranış göstermeleri tebrik edilecek ahlak anlayışlarıdır.
Hiçbir baskı ve tehditlere kulak asmadan ve gerek haber olsun, gerek köşe yazıları olsun bir cümle ve kelimeleri yayınlaması örnek bir davranış olarak takdire şayandır.
Pek çoğumuz, pek çok gazeteci yazar ve sahiplerini tanırız. Sipariş haber ve yazı yazan ve nabza göre şerbet veren yayınlar vardır. “Kırşehir Çiğdem” gazetesi böyle davranış ve uygulamaları nazari dikkate almadan gerçek haberciliğin ve gazeteciliğin örnek bir temsilcisi gibi ayakta kalmayı ilke edinmiş bir kuruluş olarak 40 yıldır dimdik ayakta ve ayakta kalmanın mücadelesi veren Kırşehir’in en güzel gazetelerinden birisidir.
Son üç yıldır yazılar yazdığım “Kırşehir Çiğdem”in basın ilkelerine, Atatürk ilçe ve inkılaplarına, Cumhuriyeti sahip çıkan bir gazete olduğuna yakından tanık oldum.
Yürekli, cesur, Kırşehir sevdalısı bir gazete yazılar kaleme almanın ayrıca mutluluğunu yaşıyorum.
Yerel haberleri tarafsız olarak Kırşehir’li hemşerilerimize ulaştırırken, ülke haberlerine de imkanı dahilinde yer vermeye özen göstermektedir.
Şehrin gözü, kulağı, dili olan ve Kırşehirli hemşerilerimin, ilkeli ve seviyeli yayın yapan “Kırşehir Çiğdem” gazetesini okumaları ve yaşamı için tek gelir kaynağı olan abone ve reklamlarını, hem kendi satışları ve hem de gazetenin yaşaması için elzem olan yardımlarını esirgememeleri gerekir.
Daha nice 41’inci yıllarını, aralarında olmasam da şimdiden kutlar ve çalışanlarını tebrik ederim.
41’inci yılınız kutlu olsun, başarıların devamlı ve daim olsun “Kırşehir Çiğdem...”