Dünya, ülkemiz ve ilimiz ne yazık ki koronavirüsü ile boğuşuyor.
Ülkemizde her gün onlarca kişi hayatını kaybediyor, yüzlerce kişi hastanelerde hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Böyle bir ortamda ülkemizi yönetenler bir dizi kararlar alıyor ve bu virüsü en az hasarla kapatmanın yollarını arıyor.
Tabi alınan kararlar Kırşehir il yöneticileri tarafından da harfiyen yerine getiriliyor. Hatta ilave yeni tedbirler alınarak uygulanıyor, insanlar evlerine çekildiği için çarşı, pazar, cadde ve sokaklar bomboş.
Kırşehir’de ekonomik olarak son yıllarda büyük sıkıntı çeken yüzlerce işyeri şimdi de virüs nedeniyle kapısına kilit vurmak zorunda kalırken, bu zor ve sıkıntılı süreci nasıl geçireceğini düşünerek evlerine kapandılar.
Resmi kurum ve kuruluşlar ile büyük firmalar çalışma saatlerini ya kısaltmış, ya da uzaktan, yani internet ortamından hizmet vermeye başladılar.
İşte sıkıntılı bir süreçten geçerken Kırşehir’de günlük olarak yayınlanan 7 gazete de mecburen yayınlarına ara vermeden sürdürmeye devam ederken, Basın İlan Kurumu yerel basını yakından ilgilendiren önemli bir karar aldı.
Buna göre, ülkemizin etkin şekilde mücadele ettiği COVID-19 küresel salgını dolayısıyla, devletimizin ve kurumlarının aldığı karar ve uygulamalar çerçevesinde, sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilere ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basına destek olmak amacıyla, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar geçerli olmak üzere illerde en az iki gazetenin yayımlanması kaydıyla, aynı yayın yerindeki resmi ilan yayınlama hakkına haiz gazetelerin, aralarında yazılı olarak yaptıkları mutabakat doğrultusunda dönüşümlü yayın yapmalarına imkân sağlandı.
Kırşehir’deki yerel gazeteler de buna uyarak günlük olarak değil, dönüşümlü olarak 30 Mart Pazartesi gününden itibaren haftada iki gün yayınlanacaklar.
Evet böyle zor ve sıkıntılı bir dönemden geçerken, 28 Mart 1977 tarihinde yayın hayatına başlayan şu elinizde tuttuğunuz “Kırşehir Çiğdem” Gazetemiz 43 yaşını geride bırakarak 44 yaşına giriyor.
Giriyor girmesine de buruklukla giriyor.
Dile kolay, koskoca 44 yıl…
Yarım asra yakın bir zaman…
Ağabeyim Şevket Güner’in kurduğu ve birlikte nice zorluklara göğüs gererek bugünlere getirdiğimiz gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”, kurulduğu günden bu yana hep Kırşehir’in, Kırşehirlilerin sesi, gözü, kulağı ve dili oldu.
Seviyeli, nitelikli, kaliteli, Atatürk ilke ve inkılaplarının sonsuz savunucusu olan “Kırşehir Çiğdem” Cumartesi günü  44. yaşına giriyor.
Haberde, yorumda, sporda öncü olan Kırşehir’in en eski ve lider gazetesi “Kırşehir Çiğdem” gururuyla, onuruyla, şerefiyle dimdik ayakta kalmanın mutluluğunu okurlarıyla birlikte yaşıyor.
Yayın hayatına başladığı günden bu yana “Kırşehir Çiğdem” gazetecilikte en önemli ilke olan insanların haysiyetine, şerefine hakaret etmeden, iftira atmadan yalnızca gerçekleri okurlarına ulaştırdı.
Gazeteciliğe adım attığımız ilk günden beri tek çabamız seviyeli ve kaliteli bir Kırşehir gazetesi yayınlamak, Kırşehir ve Kırşehirlilere hizmet etmekti.
Dürüst ve seviyeli, örnek bir gazetecilik ilkesi ile çıktığımız bu yolda, nice olumsuzluklarla karşılaştık. Ama yılmadık ve aynı duyarlılığı gösteriyoruz.
Elbette biz “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak buraya kolay ulaşmadık. Kendi gayret ve çabalarımızla uçarak değil, sürünerek geldik. Yorulduk ama mutluyuz.
Gazetecilik bizim ilkemizde her düşünce ve fikrin üstün tutulması amacıyla verilen uygarlık savaşında mücadeleyi kalem, kâğıt ve mürekkeple sürdüren alperenlerdir.
İçerikli, kaliteli bir gazetenin okuyucuya sunulması için verilen emek ve çabalar tarif edilemez.
“Kırşehir Çiğdem”i yayınlamaya başladığımız günden bu yana ne zorluklarla karşılaştık, nice engelleri aştık anlatamam.
Bugün daha büyük sıkıntılar içinde kıvranıyor, ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Bunu yaparken de asla başkaları gibi onurumuz ve şerefimizden taviz vermeden yürütüyoruz.
Dün yalan, dolan, tehdit ve şantajla rant peşinde koşanlarla birlikte olmadığımız gibi bugün de aynı yolda ilerlemeye devam ediyoruz, Kırşehir’in cadde ve sokaklarında başı dik, alnı ak dolaşabiliyorsak bu bizim için her şeye değerdir.
Bugün ülkemizin ve Kırşehirimizin koronavirisüyle karamsar günlerden geçtiği böyle zor ve sıkıntılı bir süreçten geçerken, her şeye rağmen hiçbir kişi ve kuruluşla kavgası olmayan, sadece Kırşehir ve Kırşehirlilere hizmet etmek olan “Kırşehir Çiğdem” bugün 44. yılını kutlarken, bundan sonra da gazetecilik çizgisinden ve dürüstlükten sapmadan; seviyeli, Kırşehir’e hizmet edenlerin yanında, kendi çıkarlarını Kırşehir’in çıkarlarına tercih edenlerin karşısında olacaktır.
Büyük Atatürk’ün ilkelerinden ayrılmadan, mesleğini ayağa düşürmeden Kırşehir’e hizmet eden bizler 44 yaşına girdiğimiz bugünde Kırşehir’de basın mesleğine emeği geçmişleri saygıyla anarken, aramızdan ayrılmış olan meslek büyüklerimize de rahmetler diliyorum.
Kutsal mesleğimizi layıkıyla yapanlara da başarılar diliyorum.
44. yılın kutlu olsun “Kırşehir Çiğdem”…
Nice yıllara “Kırşehir Çiğdem”…