Yerel yönetimler o kentte yaşayan insanların vermiş olduğu destekle iş başına gelirler ve o kentin yönetiminde insanlara karşı üstlendiği ödevleri hayata geçirirken halkın bizzat desteğine ihtiyaç duyarlar.

Yerel yönetimlerin halkla olan ilişkileri merkezi yönetime göre daha yakın, daha mekansal ve daha icrai konumdadır. Bu nedenle de yerel yönetimler halkın sorunlarının çözümü aşamasında ilk müracaat yeri olarak kabul edilmektedir. Yerel yönetim birimi olan belediyelerin o kentte yaşayan insanlara sundukları hizmetlerden dolayı kamuoyu oluşturmaları, takdir edilip edilmemeleri oldukça hızlıdır. Bu bakımdan belediyelerin halkla olan ilişkilerinde gösterdikleri gayret önemlidir. Zira insanlar yapılan bir hizmetin ne şekilde yerine getirildiğinden ziyade o hizmetin verimliliğini bekler.

Biz de burada, Kırşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ediyor, zaman zaman da eğrisini ve doğrusunu objektif bir şekilde okurla paylaşmaya çalışıyoruz.

Bir kere Kırşehir Belediyesi’nin, kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini, Kırşehir halkı ile ayrım yapmadan iyi ve etkili iletişim kurması, demokrasi gereğince de halka hesap verme zorunluluğunu en iyi şekilde yerine getirmektedir.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bağbaşı, Çukurçayır ve Kuşdilli Mahallelerinde yapılan imar revizyon çalışmaları hakkında bu üç mahallede oturan ve geçmiş dönemde yapılan uygulama nedeniyle mağdur edilen insanların bir araya getirilmesi ve burada gayet şeffaf bir belediyecilik örneği gösterilerek bilgi paylaşımı yapılması, halkın sorgulamasına fırsat verilmesi gayet olumlu ve yerinde bir yaklaşım olmuştur.

Belediyeye ait Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda her bir bireye ayrı ayrı söz hakkı verilmesi, sorunların asıl mağdurlarından dinlenmesi ve beraberinde getirilen çözüm önerileri ile bir uzlaşının sağlanması elbette ki takdire şayan bir davranıştır.

Yerel yönetimlerin halkla kurduğu özellikle yüz yüze iletişimde daha sıcak, daha samimi, daha dostane olması beklenmektedir. Hani Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu henüz adaylık sürecinde hep “Birlikte yöneteceğiz bu kenti” demişti ya, işte Kırşehir Belediyesi halkla olan ilişkilerinde daha yoğun ve çağın getirmiş olduğu hesap veren, şeffaf, saydam ve katılımcılığı sağlayarak hareket etmesi elbette ki doğru bir davranıştır.

Zaten bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için iletişim kurmak, kurulan ilişkileri iyi yöneterek toplumsallaştırmak, belirlenen amaçlara ulaşarak halkın yaşamsal sorunlarını çözüme kavuşturmak suretiyle en verimli hizmeti yerine getirmek de yerel yönetimlerin görevlerindendir. Bunun en iyi şekilde yerine getirilmesi için gerekli çalışmayı gösteren Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve çalışanları Kırşehir halkının özlem duyduğu bir davranışı göstermektedirler.