Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törene Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğu, Kırşehir AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, Kırşehir İl Jandarma Alb. Ahmet Yıldırım, öğrenciler ve akademik kadro katılım sağladı.
Gerçekleşen törende Vali Demiryürek hayallerine bir adım daha yaklaşan gençlerin heyecanına ve gururuna ortak olduklarını dile getirdi. Vali Demiyürek: “ Mezun olan 3960 öğrencimiz, hayat yolculuğundaki önemli dönüm noktasını bugün yaşadılar. Mezuniyet; emek, sabır, hayal ve umutla örülmüş bir yaşam yolculuğunun önemli bir durağıdır. Öğrencilerin, Ahilik kültürünün yüzyıllardır soluk aldığı bu topraklarda aldıkları eğitimin sadece akademik bilgiyle değil, kadim Ahilik değerleriyle de şekillendiğine yürekten inanıyorum. Ülkemizin en büyük gücü olan gençlerimize güveniyor, mezuniyetlerini kutluyor, hepsine sağlık ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.” Dedi.
Gerçekleşen mezuniyet töreni ile geleceğe uğurlandılar…
Kırşehir AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Ahi Evran Üniversitesinin akademik birimlerinde dereceye giren kıymetli öğrencileri ve ailelerini gururla ağırladıklarını belirti. Başkan Ünsal: “Emek, sabır ve azimle eğitim hayatlarını tamamlayan gençlerimizi mezuniyet törenimizde geleceğe uğurladık. Ülkemizin yarınlarına yön verecek bu pırıl pırıl gençlerimizi tebrik ediyor; ailelerini ve hocalarını da yürekten kutluyoruz. Başarı yolculukları daim olsun.” İfadelerini kullandı.
Onların haklı gururu ile gururlandı!
Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde mezuniyet törenine katıldıklarını söyleyerek üniversitenin farklı bölümlerinde ilk üçte başarı göstererek dereceye giren öğrencilerin ve ailelerinin mutluluklarını ortak olduklarını açıkladı. Başkan Ozan: “Büyük bir azim ve kararlılıkla çalışan öğrencilerimizin haklı gururlarıyla bizde gururlandık. Ülkemizin geleceği için gençlerimizin başarıdan başarıya koşacağına şüphemiz yok. Öğrencilerimize, onlara emek veren ailelerine ve akademisyenlerimize teşekkür ediyor, hepsini tebrik ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.