Üniversitemizin kurulması sürecine girmeyeceğim, sadece gelecekteki ve şimdi ilimize, ilçelerimize kazandırmış olduğu katkıları aklımın erdiği, dilimin döndüğünce dile getirip, birkaç konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
2006 yılında kurulan Üniversitemizin kuruluşundan bugüne ne çok sıkıntılar yaşadı. Hepsi geldi, geçti. Keşke özel bir birimde bu olaylar tarih, tarih yazılsaydı bu süreçte ve gelecekte bu üniversitenin oluşmasında emeği geçen her kesimden insanlara il olarak sonsuz ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bugün üniversitemizin övünülecek o kadar güzel çalışmaları var ki ben gurur duyuyorum. Bu çalışmaları senede birkaç gün dönem bitiminde anlatmak yerine her dakika kamuoyu ile paylaşılmalı ve hatta şehrimizin idarecileri vatandaşlarımızın olduğu bilgilendirmeler vatandaşın üniversitemiz için yapabilecekleri ayni nakdi yardımlar konusunda sosyal faaliyetler yapılabilmelidir.
Bugün Ahi Evran Üniversitesi 3 Enstitü, 9 Fakülte, 4 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksek Okulu Rektörlüğe bağlı 3 bölüm, 5 etik kurulu, 11 araştırma uygulama merkezi, 20 bin 516 öğrencisi, 702 çalışanı ile Kırşehir’e ve insanımıza ülke çocuklarına hizmet etmektedir.
Şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz insanına geleceğimiz olan çocuklarımıza vermiş olduğu katkılar asla görmezden gelinemez. İlimizin kalkınması adına pilot üniversite olması sebebi ile de şehrin turizmine, hayvancılığına, tarımına büyük katkılarının olduğunu söylemek ve yazmakla gurur duyuyorum. Bütün bunlardan daha önemlisi yapılan bütün çalışmaların hizmetlerin kalite kontrol sistemi içerisinde kendisini denetleterek hizmetin en iyisini yapabilmek adına çalışmaları ile Türkiye de bütün üniversitelere örnek olacak çalışmalara öncülük etmesi gerçekten doğruluk, dürüstlük adına yapılabilecek en güzel çalışmalardan.
Ülkemizde bir çok kurum ve kuruluş kendini denetletmeyi bırakın zorunlu yapılması gereken denetimlerden bile kaçarak uyduruk raporlarla kamu oyunu yanıltma gayreti gösterirken, üniversitemizin kendisini, yapılan hizmetleri, yapılmış işlerini denetletip bunu kayıt altına aldırıyorsa, bunun adına ben mükemmellik derim.
Bugün devletin makamında oturup o makamı babasının çiftliği gibi kullanan, hatta “bana kimse hesap soramaz!” diyenler, bizim üniversitemizi ayakta alkışlamalıdırlar.
İnsansın hata yapmaya açıksın bunu bilerek yapmış isen hatalısındır, fakat bilmeden yaptığın hatadan dönmek te erdemliliktir. İşte bu denetimler bu hizmetlerin kalitesini artırırken, adam kayırmayı insanları hiç görmeyi de ortadan kaldırmaktadır. Gönül ister ki bu ülkede haksızlıklar olmasın liyakatli mesleğinde becerili insanlar devletin makamlarında bu ülkeye hizmet etsin gelin görün ki siyasetin kokuşmuşluğu, “benim adamım” anlayışı liyakatsiz kadroların oluşmasının önünü açmıştır.
Binlerce gencimiz iş aş beklemektedir. Yıllarca mesleği ile ilgili iş bulamayanlar ve okulunu dahi bitirmeden ballı maaşlarla devlet kadrosunu dolduranlar. Üretim ekonomisi yerine, tüketim ekonomisinin tercih edilmesi, tarımda hayvancılıkta kendi kendimize yeter ülke iken şimdi yabancı ülkelere muhtaç hale geldik. Tarla teşvikleri vererek çiftçilerimizi ekmek üretmez hale getirdik. Hal bu ki üretime teşvik versek, her kesimi üreten katma değer sağlayan ülkesine ekonomisine katkı sunan olmasını sağlamak, ülkenin milli gelirini ihracatla desteklemek kadar güzel bir çalışmanın içerisine çekmek zorundayız.
Boşalan onlarca köy, büyük umutlarla başlanan binlerce fabrikalar her olumlu olan işlerin yanlış politikalar sebebi ile bir gecede yok olan üretim tesisleri. Bu yanlışlara dur diyecek olanlarda yeni nesillerdir. Biz üniversitemizle başladık nerelere geldik.
Sonuç şu ki hiçbir zaman “ben” dememek yaptığın her işin denetlenmesini sağlayarak büyük başarılara imza atılabileceğini bilmek kadar doğru bir çalışma olamaz. Ben bir kez daha AHİ EVRAN ÜNİVERSİTEMİZİN çalışmalarının ülkemize, kamu kurum ve kuruluşlarına örnek teşkil etmesini canı gönülden isterken bu oluşumu başlatan sayın Rektörümüz Vatan Karakaya ve bütün üniversite camiamıza teşekkür etmenin onurunu yaşıyorum. İnşallah yapılabilecek olan her işiniz şehrimize insanımıza hayırlar getirir.